Korting

Tips tijdens coronatijd

Matthijs 

Het stof begint een beetje neer te dalen, de eerste acties en deals zijn weer beschikbaar en de meeste bezoekers beginnen te wennen aan de manier waarop we voorlopig naar een dierentuin of pretpark gaan. Toch zijn er best veel dingen veranderd. De prijzen van bijna alle uitjes zijn stiekem erg veel verhoogd, tickets van grote spaaracties zijn tijdelijk niet te gebruiken en de dag dat jij op stap wil, blijkt net vol te zitten. Wat valt ons op?

Prijzen flink verhoogd.

We zeggen niet dat het onlogisch is, want de meeste parken moeten 2 maanden gemiste inkomsten op halve kracht inhalen, maar het is wel netjes eerlijk te zijn. Afgelopen weken werd er in de media nog verkondigd dat de prijzen niet (extra) verhoogd zouden worden, maar we houden ons vast voor de uitkomsten van ons jaarlijkse prijsonderzoek. Dat doen we altijd in juli, maar we konden het niet laten om nu alvast een paar uitjes te vergelijken en wat we dan zien:

  • Uiteraard is de jaarlijkse prijsverhoging geweest. Al in januari of voor sommige parken een paar maanden later. Dat is niet raar en gebeurd elk jaar
  • Kortingstickets tijdelijk niet geldig: een aantal uitjes geven aan dat, vaak door technische problemen, het niet mogelijk is om bijv Jumbo kaarten of Campina kaarten in te wisselen. ANWB en Air Miles hebebn bijvoorbeeld bijna al hun acties even on hold gezet. Kortom; korting met een spaarprogramma is er even niet (of minder)
  • Het meest opvallend is dat bijna alle uitjes hun online prijs gelijk hebben getrokken aan de kassaprijs. Normaal kreeg je nog wel een paar euro korting online, maar die korting is er niet meer
  • Daarnaast lijken uitjes toch een extra prijsverhoging te hebben doorgevoerd.

Een aantal voorbeelden:

  • Voor Zoo Planckendael steeg de prijs opeens 2,50 voor een kinderticket (da's 10%)
  • ook Avifauna rekent opeens 18 euro voor een kind terwijl dat eerst 1,50 minder was.
  • Tivoli maakt van  € 12,50 opeens € 15,- voor een ticket
  • Bij Ouwehands vervalt 2 euro online korting op een ticket van 26,-
  • Plaswijckpark kost geen € 12,50 maar € 14,50
  • Efteling introduceerde eerder dit jaar al de "reus" tickets van € 45,-. Dat is 5 euro meer dan de tickets van vorig jaar tijdens het hoogseizoen (+12,5%)

Kortom: we verwachten dat ons jaarlijkse onderzoek gaat aangeven dat de prijzen 15% tot 20% gestegen zijn. Das flink. Heel flink

Spaaracties niet beschikbaar

We schreven eerder al dat de tickets van ANWB en AirMiles opeens niet meer beschikbaar waren, maar nu blijkt dat ook Campina (z'n Apenheul tickets bijvoorbeeld) en Jumbo (Ouwehands tickets en meer) opeens niet meer beschikbaar zijn. Ook geven parken aan dat je voorlopig niet meer met een kortingsticket naar binnen kan (Avifauna bijvoorbeeld). Men verwacht wel dat dit in juli weer mogelijk is, maar het scheelt echt heel veel korting op deze manier.

Dagen niet beschikbaar

Veel uitjes zijn in juni niet alle normale dagen open. Vooral om te oefenen met de corona-drukte en te kijken of er in juli meer mensen naar binnen kunnen. Let dus altijd op als je een ticket koopt of 1) deze geldig is in juni en 2) het park om de door jou gewenste dag beschikbaar is. Het best kan je eerst bij het park zelf een tijdslot uitzoeken en alleen als je zeker weer dat jouw dag beschikbaar is dan koop je het ticket.

Is het dan alleen maar ellende?

Nee hoor. Er zijn ook best wat goede deals te vinden. Zo heeft Walibi Holland nog steeds de openingsactie met tickets van maar € 24,50 per stuk. Deze tickets zijn geldig t/m 5 juni en ook voor Toverland zijn er best aardige deals te scoren bij de webwinkel van AD. Slagharen is trouwens ook met 50% korting te bezoeken.
Auteur
Matthijs
Datum
02 juni 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

We zijn toch maar 's in de prijzen en wat andere problemen rond corona gedoken. En wat we vonden, daar schrokken we best een beetje van.