Corona

Een dagje uit na corona: reserveren en weinig korting?

Matthijs 

We schreven eerder deze week al dat het aantal deals op dit moment wel heel karig is: Air Miles, Tiqets, ANWB hebben bijvoorbeeld zo goed al alle deals ingetrokken. Dat komt natuurlijk omdat er maar zeer beperkt tickets zijn en de parken willen oefenen met hun corona-proof-regels. Ook de online korting die je normaal kreeg is er niet meer. Een aantal webshops zijn zelfs helemaal online omdat ze nog klaargemaakt moeten worden voor "reserveringen". Kortom: het gaat allemaal net wat anders. Wij vertellen hoe het gaat, maar ook of er nog korting te krijgen is.

Reserveren?

Yes. Reserveren. Bij alle uitjes moet je een dag en vaak zelfs ook een tijdstip kiezen wanneer je komt. Er zijn simpelweg niet genoeg kaarten voor iedereen. Veel parken laten de eerste weken abonnementshouders als eerst toe. Dat is wel zo eerlijk als je bijvoorbeeld 200 euro aan een Efteling abonnement betaalt dat je dan ook als eerst naar binnen mag. Het probleem is echter wel dat er vaak meer abonnnementhouders dan plekken zijn. Het leidde bij de Efteling gisteren meteen al tot problemen: de plekken voor abonnementhouders zijn tot begin juni vol en de verkoop voor losse tickets moet nog beginnen. 

En als je al een ticket had liggen? Bijvoorbeeld van Campina Eurosparen, Social deal, Groupon of een andere actie? Ook dan moet je je plek reserveren. Sommige tickets hebben maar een beperkte geldigheid en om te voorkomen dat je straks met een verlopen ticket zit (omdat alle plekken al weg waren) beloven de ticketverkopers dat tickets langer geldig zijn, zodat je later in het seizoen alsnog kan gaan.

Ok. En is er korting?

Deur in huis: heel weinig. Normaal was er bij elk uitje wel 10% - 50% korting te scoren met bijvoorbeeld Air Miles of door bij Tiqets tickets te kopen. Als ANWB lid kreeg je ook een mooie korting, maar al die deals zijn niet meer beschikbaar. Ook hebben de uitjes stiekem hun eigen online korting (vaak een euro of 2) ook laten vervallen door de kassaprijs en online prijs gelijk te trekken. Ze kreeg je online bij Ouwehands Dierenpark altijd 2 euro korting online. Die korting is opeens verdwenen. Ook bij Tivoli is dat bijvoorbeeld het geval. Oud Valkeveen maakt het nog bontjer die verhoogt de kassaprijs flink en maakt de online prijs gelijk aan de kassaprijs. Toegegeven: 13,95 voor een dagje uit is niet veel, maar wel veel meer dan de 9,95 die het was. Gelukkig zijn er ook positieve uitzonderingen: zo verlaagde speelland beekse bergen zijn kassaprijs met een euro en geeft Toverland de optie om 7 euro korting te krijgen als je 7 dagen of langer van te voren je tickets koopt. <

Ok, en heb je nog een paar goede deals?

Dat is dus echt even heel goed zoeken. De beste deals die we nu voor de grotere dagjes uit kunnen vinden zijn:

Auteur
Matthijs
Datum
17 mei 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Het blijft even wennen: reserveren als je naar binnen wil in een pretpark én...amper korting. Wij leggen uit hoe het precies zit en hebben toch 5 x een mooie korting gevonden.