Deals

Parken open, maar geen deals?!

Matthijs 

Wat waren we blij deze week! Alle uitjes hadden een datum geprikt waarop ze weer open gingen en in het nieuws werd er gezegd dat, ondanks dat er minder bezoekers mogen komen, de prijzen niet verhoogd zouden worden: een dagje pretpark of dierentuin zou dus niet duurder worden! Fijn. Iedereen blij, maar de afgelopen dagen werden we toch iets minder blij...waarom? Dat lees je hier.

Kassaprijzen niet omhoog, fijn toch?

 

In mei en juni doen we altijd ons jaarlijkse onderzoek naar prijsstijgingen. Dat wordt dit jaar iets later, omdat veel uitjes nog geen tickets verkopen en de prijs simpelweg niet bekend is. Van de parken die wel al open zijn, zien we dat de kassaprijs inderdaad niet verhoogd is (anders dan de jaarlijkse verhoging van een paar procent. Wat wel opvalt is dat de korting die je normaal krijgt als je tickets online koopt bij het uitje zelf verdwenen is. Dus de online prijs is gelijk geworden aan de kassaprijs. Dat is dus stiekem toch een flinke prijsstijging. Gelukkig waren die deals van het uitje zelf, zelden de beste deal. Er zijn genoeg kortingsacties toch?

Eh waar zijn de kortingsacties?

 

Normaal was er bij elk uitje wel 10% - 50% korting te scoren met bijvoorbeeld Air Miles of door bij Tiqets tickets te kopen. Als ANWB lid kreeg je ook een mooie korting, maar wat is er de afgelopen dagen gebeurd? Alle Air Miles deals zijn tijdelijk geschrapt, bij Tiqets kan je amper meer tickets kopen voor uitjes en het aantal aanbiedingen van de ANWB is van meer dan 70 gedaald, naar....0. Ook de andere grote site zoals Social Deal en Groupon hebben amper meer aanbiedingen. Waarschijnlijk komt het omdat de parken eerst rustig willen kijken hoe het werkt met kleine aantallen bezoekers en passen "aanbiedingen" daar niet bij. Gevolg is dus wel dat een dagje uit zomaar 10% - 20% duurder is dan vorig jaar. Dat is in deze coronatijd toch een fikse verhoging.

Zijn er dan helemaal geen kortingen? 

Gelukkig wel. Het zijn er niet veel en vaak heb je spaarpunten nodig, maar bij Campina Eurosparen kan je gewoon nog tickets scoren met 30% tot 50% korting en ook je Jumbo munten kan je nog inwisselen voor kortingen tot 70%. Tripper heeft gelukkig nog wat deals voor o.a. Dolfinarium, Archeon en Sea Life in Scheveningen, maar daarna houdt het ook wel op. Ook bij Social Deal is nog een handjevol aanbiedingen te vinden.

Uiteraard houden we deals in de gaten. Laten we hopen dat dit een tijdelijk fenomeen is, waarin de parken tot half juni "oefenen" met alle maatregelen en dat daarna de deals weer op gang komen, anders wordt het wel een heel duur jaar voor een dagje uit.

Auteur
Matthijs
Datum
14 mei 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Pretparken en dierentuinen open, maar geen korting? Daar lijkt het wel op. Hopelijk is het een tijdelijke situatie om door de eerste corona periode te komen. Wij houden het voor je in de gaten.