Open

Tips voor een dagje uit in coronatijd

Matthijs 

De lijst met uitjes die de komende week open gaan wordt langer en langer. De grote pretparken (Efteling, Walibi) en grote dierentuinen (Artis, Blijdorp) hebben allemaal een openingsdatum geprikt. De vraag is echter: hoe gaan ze precies open? Kan je weer overal in? Is het druk? Welke maatregelen zijn er? En....is er ook korting? Wij beantwoorden al jullie vragen.

Wie gaan er open (en hoe)?

De site Looopings heeft een mooi overzicht gemaakt welke parken in Nederlande en daarbuiten wanneer open gaan. Een aantal zijn al open (BillyBird) en een aantal gaan deze week open(Artis, Duinrell, Duinen Zathe etc) en de rest van de 50 grootste uitjes volgt ook snel. Walibi Holland gaat de 25e open, de Efteling de 20e net als Blijdorp. Niet alle parken gaan meteen open voor iedereen. Veelk parken beginnen met abonnementhouders en een week later kunnen dan de normale bezoekers ook weer naar binnen. Alle parken stellen een maximum dus het zou zomaar kunnen dat tickets uitverkocht zijn. Wat er nog meer anders is:

  • Bij alle uitjes moet je reserveren. Dus ook al heb je een ticket van bijvoorbeeld Groupon, je moet deze toch "aanmelden" op de site van het uitje zelf en een datum reserveren. Alleen als je dat gedaan hebt, weet je zeker dat je op die dag naar binnen kan. Dat maakt het soms een beetje lastig omdat je nou eenmaal niet weet of het volgende week zaterdag droog is
  • Alle uitjes stellen looproutes in. Je kan dus niet zomaar door het hele park lopen, je moet een bepaalde route lopen. 
  • Er staan dranghekken op plekken waar normaal veel mensen staan, zoals de horeca
  • Er worden op verschillende plekken vakken gemaakt waar je met je groep/gezin in moet wachten. Bijvoorbeeld bij de entree of in de rij voor een attractie
  • Attracties worden vaker ontsmet
  • Op sommige plekken wordt plexiglas gebruikt om er voor te zorgen dat je niet in direct contect met andere bezoekers of medewerkers komt
  • Niet alle attracties zijn tegelijk operationeel

Het is dus nogal wat, maar alles om er voor te zorgen dat iedereen een onbezorgd uitje kan beleven

En is er ook korting?

Nou dat is nogal een uitdaging. De parken willen uiteraard eerst kijken of alle maatregelen werken en of er ruimte is voor meer gasten. Daarna pas zullen de deals langzaam weer op gang komen. Wat we nu zien is juist dat een aantal deals die er normaal altijd zijn onbeschikbaar gemaakt worden. Zo heeft Land van ANWB bijvoorbeeld zo goed als alle aanbiedingen even offline gezet en ook de andere grote ticketsites zoals Groupon en Social deal hebben veel minder deals dan normaal.

We gaan er van uit dat na een maandje testen (en hopelijk ook het verdwijnen van het virus) in juli en augustus alsnog een flinke kortingsoffensief wordt gestart. De paar deals die er wel zijn, vind je in ons blog van 3 dagen gelden met o.a. de beste deal voor de Efteling en Walibi Holland.

 

Auteur
Matthijs
Datum
12 mei 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Er wordt steeds meer duidelijk over de heropening van de pretparken en dierentuinen. Vooral veel regels en weinig korting. Wij zetten alles voor je op een rij in dit blog.