Open

Hoera! De Pretparken en Dierentuinen mogen bijna weer open!

Matthijs 

Het ging allemaal wat vreemd gisteren tijdens de persconferentie: over Musea werd gezegd dat ze op 1 juni weer open mogen, maar er werd niets gezegd over pretparken en dierentuinen. Op vragen na de persconferentie kwam er opeens een heel bijzonder antwoord van het RIVM: parken hebben helemaal geen toemstemming nodig van de regering om weer open te gaan.

Huh? Ze mogen dus weer open?

Nou: er is dus geen toestemming van de regering nodig. Wel vaan de veiligheidsregio's. Dat betekent dat de parken een plan moeten hebben waarin ze aantonen hoe ze er voor zorgen dat mensen 1.5 meter afstand houden en voorkomen hoe grote groepen mensen bij elkaar komen. Als de veiligheidsregio dit toestaat, mogen de parken gewoon weer open. Heel veel parken hebben al zo'n plan waar bijvoorbeeld in staat dat maar de helft van de bezoekers naar binnen mag, dat je in wachtrijen 1.5 meter afstand houdt etc. Kortom: het is een kwestie van tijd voordat alles weer open gaat!

Een aantal uitjes hebben al bekend gemaakt wanneer ze open gaan:

  • Safaripark Beekse Bergen vanaf 25 mei
  • GaiaZoo op 1 juni
  • Wildlands op 25 mei
  • Blijdorp 21 mei
  • Efteling 20 mei
  • Walibi Holland 25 mei

In Duitsland mogen een aantal pretparken zelfs na dit weekend alweer open! Het gaat dan om de grote parken zoals Phantasialand, Movie Park en Kalkar en eind deze maand komen daar Europa-Park en Tripsdrill bij.

Yes! Waar kan ik tickets kopen?

Op goede deals is het nog heel even wachten en het is de vraag of die er echt dit jaar zullen komen. De parken zullen immers op halve kracht draaien dus de kans is groter dat tickets uitverkocht zijn. Het gaat dit jaar dus niet om de beste deal, maar vooral: is er uberhaupt een deal. Daarnaast moeten parken met reserveringen gaan werken. Dat maakt het voor kortingsaanbieders lastig om tickets aan te bieden die het hele jaar geldig zijn. Als dat soort deals er al zijn, dan zal je waarschijnlijk een voucher krijgen die je vervolgens online moet inwisselen voor een ticket dat alleen op een gekozen dag geldig is. Zodra er meer bekend is over de regels, lees je ze natuurlijk bij ons.

#1 Movie Park Germany voor € 29,50

Bij Tripper is nog steeds een ticketdeal te vinden waarmee je een ticket krijgt dat het hele seizoen geldig is. De tickets kosten normaal € 44,-, maar nu betaal je maar € 29,50 een korting van ruim 30% dus. De tickets koop je hier. Heb je Campina Eurosparen punten dan kan het allemaal trouwens nog net iets goedkoper.

#2 Phantasialand voor € 34,50

Nog groter is de korting op tickets voor Phantasialand. Bij Social Deal betaal je geen € 52,50, maar slechts € 34,50. Deze tickets zijn ook het hele seizoen geldig. De tickets koop je hier.

 

Auteur
Matthijs
Datum
08 mei 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

In Duitsland gaan een aantal grote parken volgende week al open. In Nederland zullen ze ook snel volgen. Dat betekent dat Tikata weer volle bak op zoek gaat naar de beste deals.