Dierentuin

Goed nieuws uit andere landen

Matthijs 

In andere landen gaan de eerste dierentuin en uitjes weer open en dat is goed nieuws wat ons betreft! Uiteraard zijn er wel nog wat aanpassingen hier en daar, maar als dat helpt om het virus onder de duim te houden terwijl mensen toch kunnen genieten van een dagje uit dan vinden we dat natuurlijk helemaal top. We zetten in dit blog de situatie in de andere landen op een rij.

In Duitsland zijn dierentuinen weer open

Duitsland heeft ook laten weten dat de dierentuinen weer open mogen. Net als op de normale straat gelden wel de regels van afstand houden, groepvorming is verboden en er is een limiet aan tickets dat verkocht wordt. Eigenlijk is het dus net als de regels op straat en kan je weer van een dagje uit genieten. Voor de overige parken, zoals pretparken, is nog niet bekend wanneer ze weer open mogen.

In Tsjechië mogen dierentuin weer open

Tsjechie was het eerste land dat dierentuinen toestemming gaf weer open te gaan. Een aantal grote dierentuinen heeft daar meteen gebruik van gemaakt en sinds 27 april zijn ze weer open. Enige verschil met "vroeger" is dat je geen kaartjes aan de kassa kan kopen en dat er minder mensen naar binnen mogen. Één groot verschil: je moet verplicht een mondkapje op.

In Spanje gaan de pretparken begin juni misschien weer open

In Spanje is een plan gepresenteerd om langzaam weer ui de "lock down" te komen. Daarbij worden pretparken ook genoemd. In de derde stap van het plan wordt gesproken over het openen van vrijetijdsactiviteiten waaronder themaparken en receratieparken. Volgens het plan zou fase 3 op 8 juni ingaan. Uiteraard zullen ook hier allerlei maatregelen genomen gaan worden, maar het eerste lichtpuntje is er.

En in Nederland en andere landen?

In Zweden zijn de dierentuinen nooit dicht geweest. In Oostenrijk gaan ze komende weken ook weer open en in Nederland wordt er ook over nagedacht. De dierentuinen gaven zelf in ieder geval aan er klaar voor te zijn. Wel is het even wachten op wat de regels precies zullen zijn, maar ga maar uit van: minder bezoekers en meer afstand houden. Zodra er goede deals te vinden zijn, lees je ze uiteraard in onze blogs.

 

Auteur
Matthijs
Datum
03 mei 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

We hopen dat in mei de dierentuinen weer voorzichtig open kunnen. De dierentuinen geven zelf aan er klaar voor te zijn dus wij zetten alvast de beste deals voor de 5 mooiste dierentuinen op een rij.