Paniek

Wat doen dagjes uit tegen het coronavirus

Matthijs 

Er is geen ontkomen meer aan: het nieuws rond het coronavirus. Het heeft ondertussen in heel europa impact op het dagelijks leven en na de nieuwe maatregelen volgen elkaar snel op. Op dit moment zijn hele landen in lock-down en ook in Nederland en België zijn zo goed als alle uitjes in ieder geval tot het eind van maart dicht. Een enkeling is nog open en past voorstellingen aan of voedershows gaan voorlopig niet meer door om te voorkomen dat er grote groepen mensen bij elkaar zijn. De informatie wijzigt ongeveer elk uur, maar wij proberen alles op een rijtje te zetten voor je

Musea zijn dicht

Gisteren kondigden het Rijksmuseum en het van Gogh museum al meteen aan dicht te gaan tot eind maart en vandaag volgden eigenlijk alle grote musea zoals Naturalis in Leiden, Space Expo in Noordwijk en vele andere musea 

Attractieparken en dierentuinen zijn dicht of hebben minder shows

Heel veel parken zijn dicht tot eind van de maand. Zo zijn bijvoorbeeld Disneyland, Duinrell, het Tikibad en alle Plopsa Parken tot eind van de maand gesloten. Ook de Efteling en Toverland zijn voorlopig dicht. Dierentuinen en pretparken die wel open zijn zorgen er voor dat er geen lange wachtrijen zijn of zijn beperkt open. Zo sluit Artis alle binnenlocaties en in andere parken worden shows en voedermomenten waar veel mensen tegelijk op af komen geannuleerd. 

En wat moet ik doen?

Uiteraard kan het geen kwaad om je aan alle adviezen te houden dus goed je handen wassen, niet bij grote groepen mensen gaan staan en als je je niet lekker voelt gewoon even thuis te blijven. Als iedereen zich daar aan houdt dan wordt de crisis in de kiem gesmoord en kunnen we later dit jaar alsnog van alle mooie uitjes genieten.Tot die tijd: zorg goed voor elkaar!

Auteur
Matthijs
Datum
15 maart 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Poeh het coronavirus hakt er flink in. Veel uitjes hebben terecht grote maatregelen genomen. Komende weken is het echt even opletten. Als iedereen meehelpt dan is over een paar weken het virus verslagen en kan iedereen weer genieten van alle mooie uitjes die we in Nederland hebben.