Toverland

Nieuwe prijzen voor Toverland

Matthijs 

Een paar dagen geleden schreven we al over de nieuwe ticketprijzen van de Efteling. Dit jaar zijn er niet 2 (hoog- en laagseizoen), maar 4 verschillende tickets voor de Efteling. Het idee is dat het duurder maken van de tickets op drukke dagen er voor zorgt dat er mindern mensen op drukke dagen komen en meer mensen op rustige dagen. Uiteraard zit er ook gewoon een financieel motief achter: de totale opbrengst zal waarschijnlijk hoger zijn. Meer parken deden het al, maar nu is ook Toverland om! In dit blog leggen we uit wat dat betekent voor de prijs van een dagje uit

Ok, wat verandert er allemaal?

Vanaf zaterdag 28 maart:
  • Is een kinderticket geldig voor kinderen t/m 140cm (was 120cm, dus grotere kinderen vallen dan ook in het lagere tarief)
  • Er worden 4 soorten tickets geïntroduceerd: Brons, Zilver, Goud en Platina. Uiteraard zijn de "brons" tickets het goedkoopst en de platina tickets het duurst. 
  • Je krijgt meer korting als je 7 dagen van te voren tickets koopt (en die korting is fors)
  • Er is een "voorjaar" van 28 maart tot 10 juli en een "zomer" van 11 juli tot 8 november

Dus dat wordt best een uitdaging om te snappen wat een ticket nou echt kost. We rekenen het voor je uit...

Voorbeeld 1: gezin van 4 op een rustige dag, tickets een week van te voren gekocht

Dit is het goedkoopste scenario. Je gaat op een rustige dag dus koopt een brons ticket, je koopt deze 7 dagen van te voren dus krijgt de maximale korting. Je betaalt dan voor 2 kinderen en 2 volwassenen: 2 x 17,50 + 2 x 22,50 + een parkeerticket van 10,- = 90 euro. Da's een prima prijs!

Voorbeeld 2: gezin van 4 op de drukste dag, tickets op de dag zelf gekocht

Dit is het duurste scenario: je gaat op een "platina"-dag en koopt je tickets op de dag zelf. Dan betaal je voor dezelfde 2 volwassenen en 2 kinderen opeens: 2 x 36,- + 2 x 25,- en het parkeerticket = 132,-. Dat is bijna 50% duurder dan op een rustige dag! 

Hmm op zoek naar korting dus?

Uiteraard zoeken wij non stop naar de beste deals en zullen we dat ook in maart doen (als deze prijzen ingaan). Er zijn altijd wel wat tickets met korting te vinden. Waarschijnlijk zullen die niet uitkomen onder scenario 1, maar in alle andere gevallen is er vast wat te regelen. Check daarom altijd onze Toverland pagina met alle actieve deals.

Auteur
Matthijs
Datum
20 januari 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Toverland had altijd redelijk begrijpelijke prijzen. Vanaf maart gaat dat echter wijzigen: er zijn 4 soorten tickets, een vroegboekkorting, een voorjaar en een zomer...lastig dus. De goedkoopste dag blijkt bijna 50% goedkoper te zijn dan de duurste dag. Dat is nogal wat.