Kerstvakantie

Nog één dag kerstvakantie en daarna....

Matthijs 

Morgen is het alweer de laatste dag van de kerstvakantie. Het eind van de vakantie is traditioneel het moment dat we met Tikata in een diep zwart gat vallen. Waarom? Omdat veel uitjes nog open bleven tot 5 januari, maar dan echt pas weer open gaan zodra het pretpark seizoen van 2020 begint (Dolfinarium. Slagharen etc) én omdat er simpelweg weinig deals zijn. De eerste pre-sale deals komen pas in februari, maart en tot die tijd is het dus een beetje een saaie boel. Maar goed, geen sippe gezichten! Eerst nog even de tips voor de laatste dag van de kerstvakantie doornemen.

#1 Efteling met 8 euro korting

De deal is er nog steeds: bij Groupon krijg je 19% korting en betaal je dus "maar" € 34,- voor een ticket. Deze tickets scoor je hier. Ben je ANWB lid dan kan je trouwens op laagseizoen dagen tickets voor € 32,50 kopen. Das dus nog net een betere deal. Vanaf februari gaat de Efteling een nieuw prijssysteem invoeren waarop je op hele drukke dagen meer betaalt dan op rustige dagen. Een beetje zoals bij Disneyland: mini, magic en supermagic. De geruchten zijn dat de duurste dagen maar liefst € 45,- aan de kassa gaan kosten, maar we verwachten ergens in februari eigenlijk nog wel een topdeal van Efteling zelf. Tot die tijd moet je het met deze twee toppers doen.

#2 Phantasialand tot € 24,- korting

Phantasialand heeft nog een paar dagen Wintertraum. Ga je op de drukke dagen (in het weekend) dan ben je het beste uit met de deal van Actie van de Dag (een tientje korting). Ga je echter op woensdag, donderdag of vrijdag dan ben je bij Phantasialand zelf het goedkoopst uit. Je krijgt maar liefst € 24,- korting op je ticket als je ze hier koopt

#3 Tikibad met € 6,- korting

Even aan de kou ontsnappen in het subtropische gedeelte van het Tikibad? Dan koop je je tickets hier met € 6,- korting. Je betaalt dan nog maar € 15.- per persoon. 

#4 Voor € 15,- naar Burgers Zoo

Ook voor de beste deal voor Burgers Zoo moet je in Duitsland zijn. Bij de Duitse Groupon krijg je maar liefst € 8,50 korting op een ticket. Deze deal scoor je hier (de tickets zijn geldig t/m februari).   

En zijn dit echt de beste deals?

Jazeker. De beste deals die we kennen. Aangezien het vrij rustig is op dit moment, hebben we alle tijd om alle deals te checken en deze komen als beste uit de bus. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er morgen opeens een nog betere deal is. Check daarom altijd de park-pagina's op Tikata!

Auteur
Matthijs
Datum
04 januari 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Nog 1 dagje vakantie en dan is het weer voorbij. Bij Tikata gaan we in een soort winterslaap want veel uitjes sluiten na 5 januari hun deuren om pas in maart weer open te gaan. Zijn er dan helemaal geen deals? Natuurlijk wel! Die lees je in dit blog.