2020

Een rommelige start van 2020!

Matthijs 

Uiteraard alseerst: de beste wensen voor 2020! Dat het maar een mooi jaar met veel korting op je favoriete uitjes mag worden!. Wij hebben vannacht ook een feestje gevierd, maar zaten vanochtend alweer vroeg achter de laptop om de deals bij te werken. Het begin van het nieuwe jaar is altijd wel een beetje rommelige periode qua prijzen, maar 2020 begint wel extreem rommelig. Lees verder waarom dat is

#1 Een nieuw jaar, nieuwe kassaprijzen

Voor een aantal uitjes is 1 januari het moment om (stiekem) de kassaprijs omhoog te doen. De meeste kortingsacties geven je een paar euro of een paar procent korting, dus als de kassaprijs wijzigt, wijzigt de kortingsprijs ook toch? Nou: niet altijd en dat maakt het wat rommelig. Sommige parken verhogen wel de kassaprijs, maar geven in de kerstvakantie extra korting om de prijs hetzelfde als op 31 december te houden. De echte prijsstijging gaat dus pas in ná de kerstvakantie. Andere parken doen dat niet en dan wijzigen de prijzen dus direct.  

#2 Een nieuw jaar, het einde van kortingscodes

Een aantal kortingscodes eindigen op 31 december. Zo ook bijvoorbeeld de actiecode van Tiqets die 5% korting op ALLES gaf. In veel gevallen was 5% niet genoeg om een echte topdeal te zijn, maar Tiqets verkoopt ook kaartjes voor parken die nooit korting geven (Disneyland, Europapark, Artis etc) Daar scoorde je dus mooi ook 5% korting mee. Nu ff niet. We zijn wel in gesprek met Tiqets om de code voor 2020 te verlengen of zelfs beter te maken, maar op dit moment moeten we dus alle Tiqet deals even offline halen. 

#3 verkopers stoppen er mee en parken gaan dicht

Een paar dagen geleden kwam er opeens het bericht dat Tapperuse is overgenomen. De hippe start-up die betalen per minuut mogelijk maakte, wordt overgenomen en is daarom even uit de lucht. Wat verder opviel is dat er geen kaarten voor Comic Station in België te koop waren. We weten nu ook waarom: het park is overgenomen door de eigenaren van de Plopsa parken, wordt compleet verbouwd en gaat pas in april weer open (onder een andere naam)

#4 Deals van spaarprogramma's zijn tijdelijk offline

We hebben in Nederland flink wat spaarprogrammas (Kruidvat, ING, Air Miles, Dekamarkt, Campina, Freebees etc etc). Veel van de kortingsvouchers die je met die punten kan kopen, zijn geldig tot 31/12. Daarna hebbebn de bedrijven achter die spaarprogramma's wat tijd nodig om het aanbod voor 2020 bij te werken en online te zetten. Dat duurt meestal even. Zo is er op dit moment geen enkele voucher met je Kruidvat punten te koop.   

Ok, veel verandering dus?

Precies. Er wijzigt heel veel zo rond de jaarwisseling. We doen ons best om alles binnen een paar dagen weer helemaal bijgewerkt te krijgen, maar het kan dus dat je een deal of actiecode tegenkomt die net ff niet werkt of dat we een gloednieuwe deal over het hoofd hebben gezien. Geen paniek! We slikken de laatste oliebol weg en gaan vol goede moed voor je aan de slag! Owja: de Efteling deal van Groupon Duitsland is ook gewoon nog te koop

Auteur
Matthijs
Datum
01 januari 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Zo rond de jaarwisseling is het een beetje hectisch en rommelig op Tikata.nl. Waarom dat is? Dat lees je in dit blog