Openluchtmuseum

4 x korting voor het Openluchtmuseum in Arnhem

Matthijs 

De eerste weken van de zomervakantie hebben perfect weer om naar het openluchtmuseum te gaan. Die leuke museum in Arnhem heeft een binnen- en buitendeel. Met meer dan 500.000 bezoekers is het het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam. Het museum geeft een prachtig beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. De prijzen aan de kassa zijn ok, maar er is natuurlijk altijd korting te halen. Tijdens de zomer "het hoogseizoen" zijn de prijzen trouwens hoger dan in de winter.

Wat kost het museum aan de kassa?

Kinderen t/m 3 jaar mogen altijd gratis naar binnen. In de zomer betaalt een kind van 4 - 12 jaar € 16,50 om binnen te komen. Een volwassene betaalt € 3,- meer. Wil je parkeren dan heb je een parkeerkaart nodig. Die krijg je voor € 7,-. Voor een dagje Openluchtmuseum met een gezien van vier ben je dus bijna € 80,- kwijt. Wij zoeken uit of dat niet goedkoper kan.  

#1 Bij het uitje zelf € 1,50 korting

Zo'n beetje elk uitje geeft je wel korting als je je tickets online koopt. Het Openluchtmuseum doet dat ook. Er gaat € 1,50 per ticket af dus dat is al een prima korting om mee te beginnen. Uiteraard kan het allemaal nog wel iets goedkoper.  Geen zin om verder te lezen dan koop je de tickets van het museum zelf hier.

#2 Als ANWB lid maximaal € 5,- korting

Ben je (of ken je) een ANWB lid? Dan krijg je bijna € 5,- korting op je tickets. Het moet wel gezegd worden dat de ANWB korting nogal schommelt. Het ene moment krijg je geen korting, het andere moment opeens € 4,85 per ticket. Maar goed: als de deal beschikbaar is, is het natuurlijk een mooie korting. De tickets koop je hier

#3 Als klant van de (Postcode) Loterij € 9,50 korting

Ben je lid van de Postcodeloterij? Dan heb je de voordeelagenda thuis liggen. In die agenda zit een bonnetje waarmee je maximaal 4 tickets voor slechts een tientje per stuk mag kopen. Ten opzichte van de kassaprijs bespaar je dus 9,50 per ticket! Alles over de agenda en de korting lees je in ons Postcodeloterij blog. Ben je trouwens lid van die andere Loterij dan mag je zelfs helemaal gratis: als BankGiro Loterij VIP lid, mag je 1 x gratis naar binnen.

#4 Met je museumkaart: gratis!

Tja. Een open deur, maar het openlucht museum is natuurlijk gewoon een museum wat meedoet met de museumkaart. Heb je die in je bezit dan mag je helemaal gratis naar binnen. Meer info over deze kaart lees je hier.

Zijn dit echt de beste deals?

De naam zegt het al, maar het Openluchtmuseum is natuurlijk gewoon een museum en voor zo'n beetje alle musea in Nederland geldt dat je korting krijgt als ANWB lid, als je meespeelt met de loterijen of als je een museumkaart hebt. Ook is er altijd wel wat korting te scoren als CJP lid. Heel af en toe komt er ook een topdeal voorbij op de grote kortingssites zoals Tripper of Social Deal. Wil je zeker zijn dat je de goedkoopste tickets hebt? Kijk dan op onze Openluchtmuseum pagina. Daar vind je alle actieve deals. 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
23 september 2019
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Een museum, maar dan buiten. Dat bestaat: het Openluchtmuseum in Arnhem heeft een binnen- en een buitengedeelte. Ideaal met het weer van de juli. Als het regent ga je naar binnen en breekt de zon door dan vlucht je snel naar de mooie tentoonstellingen binnen. Uiteraard krijg je ook bij dit leuke museum korting.