Zwemmeb

Met korting naar het zwembad

Matthijs 

De zomervakantie is natuurlijk het moment om lekker te gaan zwemmen. Er zijn volgens Wikipedia meer dan 700 zwembaden in Nederland (die openbaar zijn). Dan moet er toch ook wel ergens korting te vinden zijn. Wij zetten de meeste bekende zwembaden en kortingen in Nederland en België op een rij. 

#1 Aqualibi met € 5,- korting

Aqualibi werkt met tickets op basis van lengte. Kinderen van 1m - 1.2m betalen aan de kassa € 8,50. Van 1.2m - 1.4m betaal je € 18,- en boven de 1.4m betaal je € 22,-. Senioren betalen trouwens ook € 18,-. Da's allemaal best ingewikkeld want je moet je kinderen dus precies gaan meten om te kijken welk ticket ze moeten hebben. Gelukkig zijn er een hoop kortingsacties die gelden voor alle leeftijden. Bijvoorbeeld de deal van Tripper waarmee je € 5,- korting krijgt.  Alleen voor de allerkleinsten koop je dan nog een ticket aan de deur. Als je echt de maximale korting wil, koop je je kindertickets bij Dreamland (daar zijn ze net 75 cent goedkoper) en koop je de rest van de tickets bij Tripper. Wat je ook nog kan proberen: bij Vakantieveilingen worden regelmatig setjes van 2 tickets geveild. Als je een beetje verstandig biedt, kan je daar nog net wat extra korting scoren. 

#2 Plopsaqua met € 7,- korting

Plopsaqua werkt ook met tickets op basis van lengte. Wel net iets simpeler dan Aqualibi: onder 1m betaal je € 10,99. Boven 1m betaal je € 19,99. Als onderdeel van de Plopsa parken is er echter altijd korting te halen. Zo kan je het proberen in de veiling, maar als je gewoon een vaste prijs wil dan is de deal van Tripper het best en bespaar je maar liefst € 7,- per ticket.

#3 Tikibad met € 6,- korting

De echte klapper (Groupon verkocht tickets voor Tikibad + Duinrell voor slechts € 14,95) lijkt definitief afgelopen te zijn. Nou wil je met regen natuurlijk sowieso niet in het park rondlopen, maar het Tikibad is natuurlijk een prima optie! Tickets kosten normaal een euro of 23,- (het ligt er even aan hoe lang je blijft) maar bij Dagtickets koop je nu een ticket voor € 16,50. Heb je nog Air Miles liggen dan kan je zelfs voor een tientje of helemaal gratis

#4 Overige zwembaden met € 5,- korting

Heel regelmatig hebben de grote kortingsites van Nederland, zoals Actie van de Dag en Social Deal, mooie deals voor plaatselijke zwembaden of baden die verbonden zijn aan Center Parcs. Al deze losse deals hebben we verzameld op de pagina met "overige zwembaden". Meestal gaat het om een korting van een euro of 5 per persoon. Da's toch mooi meegenomen! Alle deals vind je hier. Deals op deze pagina zijn vaak maar kort beschikbaar.  

Zijn dit de beste deals?

Voor alle deals geldt, zeker tijdens de zomervakantie, wat vandaag een goede deals is, kan morgen een slechte deal (of een uitverkochte deal) zijn. Kijk daarom altijd op de specials Aqualibi, Plopsaqua, Tikibad of Overige zwembaden pagina's. Daar vind je alle actuele deals. 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
8 juli 2019
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Een verfrissende duik in de zomervakantie? Met korting? Dat kan natuurlijk. Bijna alle zwembaden die we op Tikata voor je in de gaten houden, hebben wel een mooie korting. In dit blog lees je hoe € 5,- tot € 7,- korting per persoon pakt.