Archeon

6 x korting voor Archeon

Matthijs 

Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn trekt elk jaar meer bezoekers en met de grote plannen die het park heeft, zal dat aantal de komende jaren doorgroeien naar 500.000 per jaar. In Archeon stap je midden in de geschiedenis van prehistorie, via de Romeinse tijd tot de middeleeuwen en dat alles voor een redelijke prijs. De vraag is natuurlijk of de kassaprijs de enige prijs is of dat er toch wat korting te vinden is. Wij zochten het uit. 

Wat kosten tickets de kassa?

Archeon werkt met drie leeftijdsgroepen: een kind (4 - 9 jaar) betaalt € 19,90 aan de kassa. Een volwassene (10 - 64 jaar) betaalt 2 euro meer en senioren betalen € 21,90. Parkeren kost net geen € 7,- dus voor je bezoek aan Archeon met een gezin van vier ben je ongeveer € 90,- kwijt. Uiteraard kan dat wel goedkoper.  

#1 Bij het uitje zelf € 1,- korting per ticket

We kijken altijd eerst naar de deals van het uitje zelf. Net als bij veel andere uitjes krijg je online altijd € 1,- korting op je tickets. Er zijn ook familietickets, maar die geven helaas geen extra korting. Verder is het goed om even te kijken of er geen evenement is (bijv de Grijze jager dagen). Dan gelden er andere prijzen. Alle tickets van Archeon zelf vind je hier.   

#2 Bij Tripper tot € 10,- korting

Een van de beste deals die we de afgelopen tijd vonden, was de deal bij Tripper. Deze deal is al vrij lang beschikbaar dus we gaan er van uit dat hij dat ook blijft. De tickets die je koopt zijn tot 4 maanden na aankoop geldig. Je betaalt maar € 12,50 dus bespaart meer dan een tientje op de kassaprijs.

#3 Bij AH tot € 11,50 korting

Net als in 2017 en 2018 heeft Albert Heijn ook dit jaar weer de 2e kaartje gratis actie. Het idee is simpel: doe boodschappen bij AH, plak zegels en met een volle spaarkaart krijg je een ticket gratis. Dat scheept op een ticket voor een volwassene dus € 11,50. Meer info over deze deal vind je hier.

#4 Tot € 12,- korting in de Veiling

Ook bij de twee grote veilingsites van Nederland is regelmatig korting te scoren. Uiteraard ligt het er wanneer je gaat bieden (de prijzen zijn op drukke dagen immers hoger) en of je biedt op een dag dat je geen administratiekosten hoeft te betalen (dat scheelt € 5,-) maar dat je meer dan een tientje korting kan scoren staat wel vast. Bekijk bijvoorbeeld eens de veiling bij Ticketveiling. Omdat de veiling niet altijd beschikbaar is, kan je ook op onze Archeon pagina kijken. Dan weet je tenminste zeker dat je alle actieve deals ziet. 

#5 Ruim € 5,50 korting bij DagjeWeg.nl tickets 

Zijn er geen deals bij Tripper en heb je geen spaarpunten dan kan je altijd kijken naar de deal van DagjeWeg.nl tickets. Daar krijg je het hele jaar door meer dan € 5,50 korting op je tickets. De deal vind je hier.     

#6 Ruim € 5,50 korting bij AD.nl

Ook in de webshop van AD.nl zijn regelmatig tickets met 25% korting te vinden. Meer over deze deal lees je hier.    

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Zoals bij elk ander uitje wisselen deals bijna dagelijks en wat de ene dag een goede deal is, kan de dag daarna een slechte deal zijn. Naast alle deals die we hierboven noemen, is er bijvoorbeeld korting te krijgen als klant van de Rabobank Leiden, mag je gratis naar binnen met je Museumkaart of pak je een paar euro korting als ANWB lid. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt voor de Archeon ga je naar onze Archeon pagina en bekijk je de lijst met actuele deals. Het lijkt er in ieder geval op dat de maximale korting rond een euro of 12,- ligt.  

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
19 oktober 2019
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Archeon in Alphen a/d Rijn kent een flink lijst aan kortingsmogelijkheden: met spaarpunten, maar ook zonder. Als je ons blog volgt, bespaar je zo 50% op je ticket.