Rijksmuseum

4 x korting voor Het Rijksmuseum

Matthijs 

Het Rijksmuseum wordt jaarlijks bezocht door 2,3 miljoen bezoekers, waaronder heel veel toeristen. Er zijn op zich niet zo heel veel kortingsacties en de acties die er zijn, zijn vooral op Nederlanders gericht. Je zal dus niet snel een korting vinden bij Groupon of een andere grote kortingssites, maar moet het meer zoeken bij de BankGiro Loterij of bijvoorbeeld ING. Als we goed zoeken, kunnen we dus best wat korting vinden, maar daar moet je als bezoeker wel iets voor doen (of hebben)

Wat kost het Rijksmuseum aan de kassa?

Net als veel andere musea zijn bezoekers t/m 18 jaar helemaal gratis. Vanaf 19 jaar ga je betalen. Bij het Rijks is dat € 20,- aan de kassa. Parkeren kan in de parkeergarage en kost een tientje. Een gezin van twee volwassenen en twee kinderen is dus € 50,- kwijt aan de kassa. Da's een prima prijs voor een dagje uit. Toch kan het iets goedkoper. 

#1 Bij het uitje zelf € 1,- korting

UIteraard krijg je altijd online korting bij het museum zelf. Dan gaat het om € 1,- per ticket als je je tickets online koopt. De tickets koop je hier. 

#2 Met een CJP € 10,50 korting

Heb je een CJP dan betaal je maar € 9,50 om het Rijksmuseum binnen te mogen. Meer info over deze deal en CJP in het algemeen vind je hier.

#3 Gratis met een Museumkaart

Een beetje een open deur, maar we noemen 'm toch: heb je een museumkaart dan mag je gratis naar binnen in het Rijksmuseum. Als je al een museumkaart hebt, dan wist je dit natuurlijk al. Heb je 'm nog niet dan koop je de kaart voor net € 65,- op de site van de museumkaart. Bezoek je meerdere musea per jaar dan heb je dat geld er snel uit.   

#4 Gratis met de BankGiro Loterij VIP kaart

Normaal mag je als lid van de BankGiro Loterij al gratis naar binnen, maar vaak zijn er tijdelijke acties waarbij je nog iemand gratis mee mag nemen. Da's dus mooi 2 x 20 euro korting. Over het algemeen krijg je trouwens maar op 1 ticket korting. Meer info over deze deal vind je hier.    

Zijn dit echt de beste deals?

Zoals bij elk ander uitje wisselen deals bijna dagelijks en wat de ene dag een goede deal is, kan de dag daarna een slechte deal zijn. Toegegeven: het Rijksmuseum is geen kortingsknaller die dagelijks wisselt, met aanbiedingen, maar af en toe komt er wel iets leuks voorbij. Zo konden ING klanten eerder dit jaar gratis naar binnen en zijn er altijd Skip the Line tickets te koop bij Tiqets.  Als je daar de actiecode TIKATQ10 bij gebruikt dan bespaar je toch mooi meer dan 2 euro. Ook kan je eens kijken naar de I amsterdam City Card waarmee je gratis naar binnen mag. De kaart wordt wel elk jaar duurder en is alleen interessant als je nog meer musea gaat bezoeken.

Wil je zeker weten dat je alle actieve deals kent? Kijk dan op onze pagina voor het Rijksmuseum.  

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
25 januari 2020
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Met korting naar het best bezochte museum van Nederland? Dat is een uitdaging, maar we hebben toch wel iets van korting gevonden. Helaas geen eenvoudige deals op Groupon of Social Deal, maar allemaal deals waar je iets voor moet hebben, doen of zijn (bijv lid van een loterij). Toch is het de moeite waarde om deze opties te bekijken.