ZOO Antwerpen

5 x korting voor ZOO Antwerpen

Matthijs 

ZOO Antwerpen trekt jaarlijks meer dan 1.1 miljoen bezoekers en dat is niet vreemd want het is samen met Pairi Daiza de leukste dierentuin van België.  Deze "oudste dierentuin van België" ligt vlak naast het station van Antwerken en herbergt meer dan 400 diersoorten. Naast de dieren zijn er ook vaak tentoonstellingen. Zo was er in 2018 "China Light". Qua tickets is er vrij veel keuze (kind, jeugd, student, volwassene en senior) en er zijn eigenlijk altijd wel acties waarmee je een mooie korting scoort. Kortom: het is even zoeken, maar dan ga jij ook voor een mooie prijs naar Antwerpen.

Wat kost ZOO Antwerpen aan de kassa?

Aan de kassa betaal je € 20,- tot € 28,- afhankelijk van je leeftijd. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. De ZOO ligt in het hart van de stad dus OV is aan te raden. Kom je toch met de auto dan parkeer je in één van de vele garages van Antwerpen. Reken maar een tientje aan parkeerkosten. Voor een bezoek met vier personen betaal je aan de kassa dan ongeveer € 100,- Gelukkig is er korting te krijgen. Te beginnen bij het uitje zelf!

#1 Bij het uitje zelf € 5,- korting

Online korting  krijg je uiteraard ook bij ZOO Antwerpen. Over het algemeen krijg je € 1,50 korting als je je tickets online koopt. Best aardig als je met vier personen bent. In het naseizoen (de winter) gaat die korting trouwens wat omhoog en krijg je maar liefst € 5,- korting per ticket. Dat tikt lekker aan. Ook interessant: omdat de dierentuin naast het station ligt, zijn de deals met OV interessant. Je betaalt maar een paar euro extra, maar staat dan wel direct voor de ingang van het park. Tickets koop je hier

#2 Met de Postcode Loterij € 5,- korting

Tussen de ruim 150 bonnen in de Postcode Loterij voordeelagenda zat dit jaar ook weer een bonnetje waarmee je € 5,- korting per persoon krijgt voor maximaal 5 personen. Het bonnetje neem je mee naar de kassa en je bespaart dus eenvoudig € 20,- op een dagje Antwerpen als je met 4 personen gaat. Lees alles over de Postcode Loterij Voordeelagenda in ons blog.

#3 Met Jumbo munten tot  € 15,- korting

In april en mei kan je bij Jumbo sparen voor munten waarmee je tot maar liefst € 15,- korting op je ticket krijgt. Sparen kan niet meer, maar online zijn meestal nog wel wat munten te vinden. De munten lever je in voor kortingen van € 5.- tot € 15,- per ticket. Op drukke dagen en in vakanties is de korting wat lager. Op rustige dagen betaal je dus nog maar een € 13,- voor een volwassene ticket! De tickets koop je hier.

#4 Als klant van de Rabobank tot € 2,50 korting

Ben je klant van de Rabobank Leiden en Omstreken dan kan je gebruik maken van de kortingsacties op Rabobank Voordeel. Daar staat soms ook een volwassene ticket met € 2,50 korting bij (de korting varieert nogal: ene keer is het een euro, andere keer 2,50). Het is niet veel, maar tenminste iets en je hoeft er verder niets voor te doen. 

#5 Met ING rentepunten € 7,50 korting

Rente op je spaarrekening krijgen is een uitdaging, maar heb je in het verleden bij ING rentepunten verzameld (zonder dat je het wist, kreeg je al jaren lang punten voor elke euro rente die je hebt ontvangen) dan kan je die nu inruien voor een kortingsvoucher van € 5,- of € 7,50 of € 10,-. Ook hier geldt: de 10 euro korting kan je alleen op rustige dagen in ruilen, maar je krijgt dus altijd 5 euro korting. De vouchers koop je hier.

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Zoals bij elk ander uitje wisselen deals bijna dagelijks en wat de ene dag een goede deal is, kan de dag daarna een slechte deal zijn. Zo waren er de laatste jaren ook vaak deals bij Air Miles en het Kruidvat. Ook zijn er vaak deals inclusief verblijf. Dan zit je heerlijk in een hotel eén krijg je gratis tickets voor het park. Lees meer over die deals in dit blog. Ook interessant: de 2e ticket gratis deal van AH. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt voor ZOO Antwerpen ga je naar onze ZOO Antwerpen pagina en bekijk je de lijst met actuele deals. Het lijkt er in ieder geval op dat de maximale korting rond een euro of 5,- ligt. Heb je spaarpunten dan kan het zomaar oplopen tot € 15,- per ticket en dan heb je opeens wel een heel goede deal te pakken. 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
07 november 2019
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

ZOO Antwerpen is, samen met Pairi Daiza, de mooiste dierentuin van België. Het park is niet heel groot, maar de dierentuin straalt zeker een fijne feer uit. De prijs aan de kassa is best hoog voor een dierentuin, maar als je onze kortingstips leest dan kan het zomaar een heel voordeelig dagje uit worden.