Movie Park Germany

7 topdeals voor Movie Park Germany

Matthijs 

Movie Park Germany in Bottrop Duitsland is één van de grote publiekstrekkers in Duitsland en ook op Tikata wordt er flink gezocht naar korting voor dit pretpark met film thema. Meer dan 1.300.000 mensen bezoeken dit park jaarlijks. Het park is open van eind maart tot begin november en de prijzen aan de kassa zijn vrij prijzig (te vergelijken met Efteling prijzen). Omdat er altijd wel ergens een kortingsknaller te vinden, betaal je natuurlijk nooit de kassaprijs.

Let op: omdat het seizoen 2019 voorbij is, zijn een aantal deals niet meer beschikbaar. Het park opent in het voorjaar 2020 weer.

Wat kost Movie Park aan de kassa?

Aan de kassa zijn kinderen t/m 3 jaar gratis. Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 36,- net als senioren. Volwassenen (12 - 64 jaar) betalen € 45,-. In de zomer komt daar nog een opslag op en op een aantal drukke (Halloween) dagen in oktober is het zels onmogelijk om tickets aan de kassa te kopen.  Parkeren kost € 6,- per auto dus voor een gezin van vier personen kost een dagje Movie Park al snel € 170,- Wil je ook nog naar The Walking Dead breakout dan betaal je nog € 5,- per persoon extra. Dat kan natuurlijk goedkoper!

#1 Bij het uitje zelf tot 15 euro korting

Movie Park heeft wisselende dagprijzen en als je online je ticket koopt, geldt: des te eerder je koopt, hoe hoger de korting. Op bepaalde rustige dagen, betaal je geen € 45,- maar slechts € 29,50 per volwassene ticket. Ook op de drukke dagen krijg je nog altijd een paar euro korting op de kassaprijs. Verder is het goed om te weten dat Movie Park zelf een "Birthday Coupon" verkoopt. Daarmee mag je op je verdaag met max 3 vrienden voor 25,- per persoon naar binnen. En op elke vrijdag is er "Family Friday". Kinderen t/m 11 jaar betalen dan maar 1 euro per jaar dat ze oud zijn. Kortom: een kind van 6 betaalt dan maar 6 euro. Goedkoper dan dat ga je geen tickets krijgen.

#2 Via een veilingsite tot € 15,- korting

Zo'n beetje het hele jaar zijn er veilingen op de twee grote veilingsites van Nederland: Vakantieveilingen en Ticketveiling. Uiteraard moet je op het goede moment bieden, wachten op een dag waarop je geen administratiekosten hoeft te betalen én de laagste prijs in je achterhoofd houden, maar dat kan je vooral bij Ticketveiling een goede deal scoren. Onze ervaring is dat de eindprijs bij Ticketveiling iets lager uitkomt. Voor een euro of 50 heb je meestal wel 2 tickets te pakken.

#3 Met Jumbo spaarpunten tot € 20,- korting

Sparen kon tot mei, maar inleveren van de muntjes kan wel nog en daarmee regel je tot € 20,- per ticket. Ook hier geldt: de maximale korting geldt vooral op rustige dagen buiten vakanties, maar ook in de zomervakantie scoor je op sommige dagen € 15,- korting. Heb je geen muntjes meer? Kijk dan eens op marktplaats. Daar worden ze regelmatig aangeboden. De tickets koop je op deze pagina.

#4 Met Campina spaarpunten 30% - 50% korting

In tegenstelling tot het Jumbo spaarpgramma kan je het hele jaar voor Campina punten sparen. Bij een paar pakken melk heb je al snel 15 euro korting gespaard en dat is mooi want met deze punten pak je in juli en augustus 30% korting. Buiten die periode pak je zelfs 50% korting. De tickets koop je hier

#5 Als klant van de Rabobank tot € 15,- korting

Met RaboVoordeel (voor klanten van de Rabobank in Leiden en omstreken) krijg je af en toe meer dan 15 euro korting op je tickets. Het enige wat je daar voor hoeft te doen, is klant van de Rabobank zijn (of iemand kennen die het is). De tickets zijn het hele seizoen beschikbaar dus heb je geen spaarpunten en is er geen goede online actie dan is dit een prima alternatief. Wel is het zo dat de korting soms "slechts" 10 euro is. De tickets koop je hier

#6 Via een kortingssite tot € 20,- korting

Movie Park biedt tickets op z'n beetje elke kortingssite aan. Bij Actie van de Dag, Tripper, Groupon en Dagtickets hebben we in het verleden deals gevonden. Al die deals komen op een euro of € 25,- per ticket en zijn daarmee direct de beste deals die er te vinden zijn. Wil je zeker zijn dat je de allerhoogste korting te pakken hebt? Kijk dan op onze Movie Park pagina naar de lijst met alle actuele deals. 

#7 Als ANWB lid tot € 19,50 korting

Zijn de deals bij de kortingssites even niet beschikbaar en heb je geen spaarpunten liggen? Dan kan je altijd nog kijken of je een ANWB lid kent. Die betalen namelijk ook ongeveer de prijs die je bij Groupon of Actie van de Dag betaalt: € 26,- per ticket. Deze tickets koop je hier. Let op: ANWB varieert nogal met prijzen. Het ene moment krijg je de maximale korting van € 19,50 en het volgende moment is er maar een paar euro korting te krijgen. 

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Gedurende het seizoen wisselen deals dagelijks en wat de ene dag een goede deal is, kan de dag daarna een slechte deal zijn. In de winter is het park gesloten en zijn er alleen af en toe pre-sale deals voor het volgende seizoen. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt voor Movie Park ga je naar onze Movie Park Germany pagina en bekijk je de lijst met actuele deals. Het lijkt er in ieder geval op dat de maximale korting rond een euro of 20,- ligt (je betaalt dan € 25,- voor je ticket).

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
10 december 2019
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Movie Park Germany staat in de top 10 van uitjes op Tikata. Dat komt niet alleen omdat het een topuitje is, maar ook omdat er altijd wel goede deals te vinden zijn: bij kortingssites, met spaarpunten of als ANWB lid. Eigenlijk altijd krijg je wel korting. De vraag is dus niet: is er korting? Maar: waar krijg je de beste deal? Wij zochten het voor je uit.