In the spotlight

Een dagje Dierenpark Amersfoort

Matthijs 
In Amersfoort is al sinds 22 mei 1948 een mooi dierenpark te vinden. In het eerste jaar trok het park meteen 5.000 bezoekers - die allemaal 25 cent betaalden. In 2017 werd de mijlpaal van 1.000.000 bezoekers gehaald. Het park is een familiebedrijf en bestond in 2018 dus 70 jaar. Meer weten over die mooie dierenpark? Lees dan verder.

Dieren

Waar de bezoekers in 1948 een Kraagbeer, Kameel, een Java-appje en wat boerderijdieren aantrofffen, is het aantal dieren fors uitbereid naar ruim 150 verschillende soorten: van vogels tot apen en van slangen tot Leeuwen. Naast de dieren is er nog veel meer te doen in het park. Zo is er een "Klim alles route" waarmee je wel heel dichtbij de dieren kan komen, zijn er speeltuinen en is er er een Dinopark.

Horeca

In het park zijn voldoende restaurants waar je wat kan eten: een boerderij, EspreZoo, Oma's eethuys, freittent, ijskraampjes en nog veel meer. De prijzen zijn schappelijk, maar zoals eigenlijk bij elk uitje geldt: als je zelf iets meeneemt, ben je goedkoper uit. 

Verblijf

Dierenpark heeft geen verblijfsmogelijkheden op het park. Wel zijn er uiteraard een hoop hotels in de buurt van het park. En zoals bij elk ander park zijn er aanbiedingen voor een verblijf + overnachting. De tickets krijg je bij zo'n deal gratis dus als je toch van plan was te overnachten dan zijn dat wel erg aantrekkelijke deals. Een voorbeeld van zo'n deal vind je hier

Speciale dagen

Het park is het hele jaar door open. Vanaf eind maart tot eind okotber gaat het park om 09:00 open en pas om 18:00 dicht. De periode ervoor en erna gaan ze een uurtje later open en een uurtje eerder dicht. Naast deze gewone openingsdagen zijn er regelmatig leuke evenementen in Dierepark Amersfoort: in de voorjaarsvakantie kan je alles leren over Poep & ZOO, je kan dierenverzorgers ontmoeten, is er in augustus een Foodfestival tussen de dieren. Op deze avonden sluit het park pas om 22:00. Er is elk jaar een moederdag-run en op vaderdag is er een vadernacht. Kortom: genoeg te doen. 

Korting

Voor Dierenpark Amersfoort is eigenlijk altijd wel een mooie deal te vinden met flinke korting. Er zijn veel deals met spaarprogramma's (Air Miles, ING rentepunten, Campina Eurosparen), maar ook als klant van ANWB of met je WNF lidmaatschap krijg je altijd wel een mooie korting. De beste deal van 2019 is tot nu toe de deal van Kruidvat waar je tot 3 maart een ticket kan kopen voor € 15,95 (of € 12,95 als je 300 Kruidvatpunten inlevert). Voor alle actieve deals en onze calculator waarmee je binnen 1 minuut berekent wat de beste deal voor jou en je groep is kijk je op onze Dierenpark Amersfoort pagina

Meer info

Bezoekers
903.000
Prijs kind
€ 19,50
Prijs volwassene
€ 23,50
Parkeren
€ 8,00
Abo kind
€ 45,00
Abo volwassene
€ 53,50
Openingstijden
hele jaar