Pre-sale

Nieuwe prijzen voor 2019 en pre-sale korting

Matthijs 
Met de kerstvakantie achter de rug, is het voor veel parken tijd om de prijzen aan de passen naar het 2019 niveau en de eerste pre-sale deals online te zetten. Deze periode is vaak hét moment om mooie deals te scoren, maar er zitten soms ook wel wat nadelen aan de pre-sale tickets. Lees snel waar je op moet letten als je een goede deal zoekt.

Nieuwe prijzen voor 2019

De eerste dagen van 2019 werd al meteen duidelijk dat veel uitjes de BTW verhoging van 6% naar 9% direct doorrekenen in hun prijzen. Door de standaard verhoging die elk uitje toch al aan het begin van het jaar doorvoert, kwamen de stijgingen extra hard aan. Zo ging het Rijksmuseum bijvoorbeeld van € 17,50 naar € 19,- (+8,5%) en gooide het van Gogh Museum zijn prijs ook met 5,5% omhoog (van € 18,- naar € 19,-). Ook de Plopsa Parken lijken die trant te volgen (een kinder ticket van 10,99 kost nu 12,50: een plus van 13,7%). Blijdorp gaat van € 23,- naar € 24,50 (+ 6,5%) enzovoort. Kortom: de meeste partijen gooien er 5% - 10% bovenop.

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. De bekendste is Wildlands die zijn ticketprijzen flink verlaagd heeft in de hoop in 2019 wel het gewenste aantal bezoekers te trekken. Een volwassene ticket ging daar van € 30,- naar € 27,50. Een min van ruim 8%!

Zijn er goede pre-sale deals?

Niet best dus dat de meeste prijzen omhoog gaan, maar gelukkig zijn er juist op de rustige momenten zo begin januari ook een aantal mooie deals te scoren. Veel parken bieden zogenaamde pre-sale ticktets aan. De tickets zijn pas aan het begin van het seizoen (eind maart / begin april) geldig, maar zijn nu wel al voordelig aan te schaffen. Een aantal goede voorbeelden zijn:
  • Voor Julianatoren vind je pre-sale tickets in de veiling. Met een beetje mazzel scoor je daar 2 of 4 kaarten voor een euro of 10 per stuk
  • Bij Tripper koop je ticktets voor Duinrell met of zonder Tikibad voor een mooie prijs (vanaf € 14,95 dus bijna 10 euro korting)
  • Ook voor de Waarbeek moet je bij Tripper zijn. Je scoort pre-sale tickets voor € 6,- (da's meer dan 50% korting)
  • En Tripper lijkt wel de pre-sale koning van 2019 want ook voor Slagharen tickets (€ 13,50 per stuk) moet je op hun website zijn. 
  • Walibi Holland verkoopt nu ook al tickets voor komend seizoen. Op de goedkoopste dagen betaal je € 27,50. Voor deze deal geldt wel: waarschijnlijk komen er de komende weken nog net iets beter deals voorbij, maar als je nu al tickets wil kopen, dan is dit de beste deal

Dat klinkt al beter dus! Let bij pre-sale deals wel op tot wanneer ze geldig zijn. De meeste eindigen net voor het begin van de zomervakantie, dus als je pas in de zomervakantie op stap wil, dan is het raadzaam om nog even te wachten op een betere deal de komende tijd die wel geldig is in de zomervakantie.

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
8 januari 2019
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

De kerstvakantie is voorbij. Voor veel ticketverkopers om de database met aanbiedingen eens flink op te schonen. De 2018 prijzen gaan er uit en worden vervangen voor 2019 prijzen en de eerste pre-sales deals voor het seizoen 2019 worden online geknald.