Efteling

Met flinke korting naar de Efteling met NS 

Matthijs 
Bij de NS Spoordeelwinkel zijn weer tickets voor de Efteling te krijgen. Zoals je gewend bent, zijn deze tickets inclusief OV en betaal je dus geen parkeerkosten, benzine en andere autokosten die je wel kwijt zou zijn al je met de auto zou gaan. Als je dat allemaal op een rijtje zet, is het wel een heel goede deal!

#1 Efteling aan de deur € 195,-

Als je je tickets aan de kassa koopt van de Efteling betaal je eerst 4 x 38,- voor je tickets plus een tientje voor het parkeren. Dan ben je dus al € 162,- kwijt, maar daarmee ben je er nog niet: je moet er immers ook komen met de auto.

Een auto kost een hhoop geld en ANWB heeft  een heel mooit tooltje waarme je de kosten van een auto per kilometer (onderhoud, afschrijving en bezine) berekent. Als we er dan van uitgaan dat deze familie 30 kilometer van Kaatsheuvel afwoont en in een VW Golf rijdt, komt er zomaar 60km x 56 cent = € 33,60 aan autokosten bij. Je betaalt dus eigenlijk ruim € 195,- voor je dagje Efteling. 

#2 Met een kortingsacties € 187,-

Af en toe komt de deal van de Duitse Groupon online en krijg je 4 x 8,- korting. Of als je ANWB lid bent, krijg je ook 8,- korting per ticket. Zonder de deals is de korting echter maar 4 x € 2,- en betaal je dus voor tickets + auto nog steeds € 187,- voor je dagje Efteling met 4 personen.

#3 Met de deal van de NS Spoordeelwinkel € 136,-

Nu wordt het interessant: bij de Spoordeelwinkel krijg je toegangtickets tegen een redelijke prijs, maar heb je geen parkeerticket nodig en heb je geen autokosten. Volwassene betalen iets meer dan de kassaprijs (€ 41,-) maar een kinderticket kost slechts € 27,- De tickets zijn inclusief 2e klas OV van je huis tot aan de ingang van Kaatsheuvel. Door de auto te laten staan, spaar je niet alleen het millieu, maar bespaar je ook bijna € 60,- op je dagje Efteling! 

Is dit echt de beste deal?

Op dit moment is de Spoordeelwinkel voor een gezin van 4 personen de beste deal. Als je tickets had gekocht via de AD.nl deal dan was je 4 x 20 euro kwijt en was je goedkoper uit geweest, of misschien ga je niet met 4, maar met 2 personen. En als je op loopafstand van De Efteling woont dan is de NS deal uiteraard ook niet de beste. Bekijk voor de zekerheid alle losse ticket-deals op onze Efteling pagina, zodat je zeker weet of dit de beste deal is.

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
27 november 2018
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

Op Tikata tonen we de beste deals voor losse tickets en helpen we je met onze calculator ook aan de beste deal voor een groep mensen. We houden echter geen rekening met het vervoer naar je dagje uit. Als je wat verder van je dagje uit woont dan zijn de deals van de Spoordeelwinkel opeens meer dan de moeite waard. Wij berekenen wat je kan besparen.