Blijdorp

De goedkoopste tickets voor Blijdorp scoor je bij NS 

Matthijs 
Elke maand bekijken we voor een uitje of het goedkoper is om de goedkoopste tickets online te scoren en met de auto te gaan of dat de deals van de NS Spoordeelwinkel toch net goedkoper zijn. Afgelopen maanden bleek al dat zowel voor Wildlands als voor Burgers' aanzienlijk te besparen is als je de auto laat staan. Deze maand bekijken we de deal voor Blijdorp. Het resultaat is wederom verrassend.

#1 Blijdorp aan de deur € 125,-

Laten we eerst kijken wat je aan de deur kwijt bent bij Blijdorp. Voor een gemiddeld gezin koop je twee volwassene tickets van € 23,- plus twee kindertickets van € 18,50 en een parkeerticket van € 9,-. Totaal is dat al € 92,- aan tickets alleen, maar daarmee ben je er nog niet: je moet er immers ook komen met de auto.

Een auto kost een hhoop geld en ANWB heeft  een heel mooit tooltje waarme je de kosten van een auto per kilometer (onderhoud, afschrijving en bezine) berekent. Als we er dan van uitgaan dat deze familie 30 kilometer van Rotterdam afwoont en in een VW Golf rijdt, komt er zomaar 60km x 56 cent = € 33,60 aan autokosten bij. Je betaalt dus eigenlijk ruim € 125,- voor je dagje Blijdorp. 

#2 En met kortingsacties € 109,-

Blijdorp staat niet bekend als kortingsknaller. Als je geen Jumbomunten hebt (en de kans is klein aangezien je die tot mei 2018 kon sparen) dan is er eigenlijk geen korting te scoren. De maximale korting die nu te behalen is  met een bon uit de Postcodeloterij agenda. Je krijgt dan 4 x 4 euro korting, maar betaalt (inclusief de autokosten) nog steeds € 109,-

#3 Met de deal van de NS Spoordeelwinkel € 86,-

Nu wordt het interessant: bij de Spoordeelwinkel krijg je toegangtickets tegen een redelijke prijs, maar heb je geen parkeerticket nodig en heb je geen autokosten. De tickets zijn namelijk inclusief 2e klas OV van je huis tot aan de ingang van Blijdorp. Je betaalt dus iets meer voor je tickets (kindertickets zijn € 16-, volwassene tickets € 27,-) maar die paar extra euro voor de tickets verdien je terug door de auto te laten staan. 

Is dit echt de beste deal?

Op dit moment is de Spoordeelwinkel voor een gezin van 4 personen de beste deal. Uiteraard kan het dat er morgen opeens een kortingsknaller voor € 7,50,- per ticket is (die was er namelijk vorig jaar rond deze tijd), of misschien ga je niet met 4, maar met 2 personen. En als je op loopafstand van Blijdorp woont dan is de NS deal uiteraard ook niet de beste. De basisregel geldt: woon je verder dan 10km van Rotterdam? Dan is de deal van de spoordeelwinkel echt een topdeal!

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
4 november 2018
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

Op Tikata tonen we de beste deals voor losse tickets en helpen we je met onze calculator ook aan de beste deal voor een groep mensen. We houden echter geen rekening met het vervoer naar je dagje uit. Als je wat verder van je dagje uit woont dan zijn de deals van de Spoordeelwinkel opeens meer dan de moeite waard. Wij berekenen wat je kan besparen.