Madurodam

Uittip voor de herfstvakantie: Madurodam

Matthijs 

In september ging in Madurodam de nieuwste indoor attractie open. De ode aan de Nederlandse waterbouwers heet De Waterwolf. De nieuwe familieattractie de Waterwolf neemt de bezoekers tijdens een zinderende show mee in het verhaal over Nederlands meest indrukwekkende overwinning in de strijd tegen het water: de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. Een iconische attractie over een iconisch Nederlands verhaal.

Wat is de Waterwolf precies?

Tijdens een 5-minuten durende show vol indrukwekkende licht- en geluidseffecten en talloze special effects ervaren bezoekers hoe het Haarlemmermeer, in de volksmond Waterwolf genoemd, eeuwenlang de steden Amsterdam, Haarlem en Leiden teisterde. Met haar verwoestende klauwen viel de Waterwolf de Nederlanders keer op keer in de rug aan. Eeuwenlang lukte het niet om de wolf te temmen, ondanks grootse plannen van ‘waterbouwers’ als Leeghwater. Pas toen Koning Willem I na zijn terugkomst uit Engeland besloot om ’s werelds grootste stoommachine te bouwen, wisten de Nederlanders het reusachtige binnenmeer droog te leggen en om te toveren tot kostbaar land.

In Madurodam staan de bezoekers voor dezelfde ogenschijnlijk onmogelijke opdracht. Door plaats te nemen bij de acht werkstations in het midden van het met de hand gemetselde gemaal moeten zij samen de reusachtige stoommachine in werking stellen. Terwijl de Waterwolf met haar klauwen tegen de ramen slaat, wordt de druk van de machine langzaam opgebouwd. Stoomketels vatten vlam. Stoom ontsnapt. De balansarmen beginnen langzaam te bewegen. Het gemaal treedt in werking. Madurodam trilt op haar grondvesten. Lukt het ook nu om met ’s werelds grootste stoommachine de Waterwolf te verslaan?

En wat is er nog meer te doen in Madurodam?

Waar is het kleine Nederland groot in? Dát ontdek je in Madurodam! Bekijk alles wat je kunt zien, doen en beleven in het park. Naast een vijftal indoor attracties kan je spelen in speeltuinen, kan je een mini-kopie van jezelf printen, speel je met water en wind, mix je zelf beats en regel je het havenverkeer. 

En wat kost een ticket?

Voor Madurodam is altijd wel een mooie deal te vinden. Aan de kassa kosten tickets € 16,50 doordeweeks of € 17,50 in het weekend en in vakanties, maar het park zelf heeft bijvoorbeeld een deal 4 halen, 3 betalen en ook bij Tiqets of de webshop van AD bespaar je al snel een euro of 5. Alle deals vind je op onze Madurodam pagina

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
11 oktober 2018
Leestijd
5 minuten
 

Samenvatting

Madurodam heeft er weer een indoor top attractie bij. Sinds begin deze maand kan je de strijd aan gaan met de Waterwolf. Heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie dan is Madurodam zeker de moeite waard en met een mooie kortingsdeal kom je er al voor een euro of € 11,- per persoon binnen.