Burgers Zoo

Dit is echt de beste deal voor Burgers' Zoo 

Matthijs 
Vorige maand maakten we al een keer de berekening voor Wildlands en deze maand is Burgers' Zoo aan de beurt. We vergelijken de beste kortingsdeal voor losse tickets met de deal van de Spoordeelwinkel van NS. Het resultaat is verrassend.

#1 Burgers' Zoo aan de deur € 144,-

Uit ons jaarlijkse onderzoek blijkt dat ruim 80% van de bezoekers van een dagje uit met de auto gaan. Als we dan berekenen wat een gemiddeld gezin voor een dagje Burgers Zoo aan de deur kwijt is, kom je op twee volwassene tickets van € 22,50 plus twee kindertickets van € 19,50 en een parkeerticket van € 6,-. Totaal is dat al € 90,- aan tickets alleen, maar daarmee ben je er nog niet: je moet er immers ook komen met de auto.

Een auto kost een hhoop geld en ANWB heeft  een heel mooit tooltje waarme je de kosten van een auto per kilometer (onderhoud, afschrijving en bezine) berekent. Als we er dan van uitgaan dat deze familie 50 kilometer van Arnhem afwoont en in een VW Golf rijdt, komt er zomaar 100km x 0,56 cent = € 56,- aan autokosten bij. Je betaalt dus eigenlijk € 144,- voor je dagje Burgers Zoo. 

#2 Met kortingsacties voor € 132,-

Uiteraard laten we je niet de kassaprijs betalen. Als je op onze Burgers Zoo pagina de beste deal voor dit gezin berekent kom je op de deal van de webwinkel van AD uit. Je betaalt dan 4 x € 17,50. In dit geval betaal je uiteraard ook een € 6,- voor je parkeerticket en ben je die € 56,- aan autokosten weer kwijt. Totaal kom je dan op € 132,- uit.   

#3 Met de deal van de NS Spoordeelwinkel € 98,-

Nu wordt het interessant: bij de Spoordeelwinkel krijg je toegangtickets tegen een redelijke prijs, maar heb je geen parkeerticket nodig en heb je geen autokosten. De tickets zijn namelijk inclusief 2e klas OV van je huis tot aan de ingang van Burgers Zoo. Je betaalt dus iets meer voor je tickets (kindertickets zijn € 18,-, volwassene tickets € 31,-) maar die paar extra euro voor de tickets verdien je terug door de auto te laten staan. 

Is dit echt de beste deal?

Op dit moment is de Spoordeelwinkel voor een gezin van 4 personen de beste deal. Uiteraard kan het dat er morgen opeens een kortingsknaller voor € 15,- per ticket is, of misschien ga je niet met 4, maar met 2 personen. En als je op loopafstand van Burgers Zoo woont dan is de NS deal uiteraard ook niet de beste. De basisregel geldt: woon je verder dan 20m van Arnhem? Dan is de deal van de spoordeelwinkel echt een topdeal!

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
9 oktober 2018
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

Op Tikata tonen we de beste deals voor losse tickets en helpen we je met onze calculator ook aan de beste deal voor een groep mensen. We houden echter geen rekening met het vervoer naar je dagje uit. Als je wat verder van je dagje uit woont dan zijn de deals van de Spoordeelwinkel opeens meer dan de moeite waard. Wij berekenen wat je kan besparen.