Apenheul

7 manieren om korting te scoren op je Apenheul tickets

Matthijs 
De Apenheul staat al jaren in de top 10 van meest gezochte uitjes op Tikata. Tijd om eens in alle kortingsmogelijkheden te duiken en ze in een mooi overzicht op een rij te zetten. In dit blog lees je hoe je bij dit leuke uitje in Apeldoorn eigenlijk altijd wel een flinke korting kan scoren. 

 Let op: dit blog bevat verouderde informatie. Ga naar ons nieuwe Apenheul blog voor de meest actuele deals

Wat kost de Apenheul standaard ?

De kassaprijs voor een volwassene is € 24,- een ticket voor een kind (t/m 12 jaar) kost € 21. Parkeren kost € 8,80 dus voor een gezin met twee kinderen ben je aan de kassa meer dan € 95,- kwijt. Met een totaal net onder de € 100,- zit dit park in beetje het midden qua prijs van alle parken op Tikata. Toch loont het de moeite om korting te zoeken. Dat scheelt voor dit gezin al snel een euro of € 40,-. Hoe? Dat lees je hier. 

#1 Tot € 10,50 korting bij de Apenheul zelf

Als je je tickets online koopt, bespaar je altijd € 1,- en op "kortingsdagen" € 6,- De voordeeldagen zijn alle maandagen - vrijdagen buiten de vakanties en feestdagen om. Soms zijn deze voordeel-dag kaarten even niet te koop (bijvoorbeeld in de zomervakantie). Naast deze korting, zijn er ook acties zoals een "openingsactie" die meestal de 1e maand van het seizoen geldig. Daarmee krijg je maar liefst € 8 korting per ticket. In de rustige maanden (juni, september en oktober) is er een "middag ticket" waarmee je op maandag- of woensdagmiddag zelfs 10,50 per ticket bespaart. Tickets bij Apenheul zelf koop je hier. Let op: in verband met corona zijn veel van deze deals op dit moment even niet beschikbaar. De parken moeten immers het verlies aan inkomsten van 3 maanden goedmaken.

#2 Als WNF lid ga je helemaal gratis

Ben je lid van het WNF (Ranger, Bamboekid of Lifeguard) dan mag je 1 x per jaar helemaal gratis naar binnen. Zeker voor oudere kinderen, is dat een mooie korting omdat die normaal dus € 23,- betalen. In het verleden was er online informatie over deze deal te vinden, tegenwoordig verwijst WNF naar het bonnenboekje dat je als lid krijgt. 

#3 Maximaal € 7,- korting met een spaarprogramma

Dit jaar kan je zowel bij Jumbop als bij Campina voor een flinke korting sparen. Bij Campina krijg je 30% korting. De Campina tickets vind je hier. Bij Jumbo lpoopt de korting op tot € 5,- per ticket. Alles over de Jumbo deal vind je hier.

#4 Tot € 10,- korting met een kortingssite

Groupon, de webwinkel van AD, Actie van de Dag en Social deal hebben regelmatig tickets in de aanbieding. Een enkele keer zijn er tickets die maar op 1 dag geldg zijn (bijvoorbeeld de deals van Nu.nl). De tickets gelden vaak voor zowel kinderen als volwassenen. De korting? Die ligt vrijwel altijd op € 8,- tot € 10,- per ticket. Als er een actie is, vind je deze op onze Apenheul pagina

#5 Tot € 5,- korting met een lidmaatschap

Ben je lid van de BankGiro Loterij of de ANWB? Dan scoor je het hele seizoen € 1 tot € 5,- op je ticket. Daar hoef je verder niets voor te doen. Bij ANWB is de korting afhankelijk van hoe lang je lid bent. Ben je net ANWB lid dan krijg je maar 10% korting. Een platinum lid pakt 25% korting. De deal van de ANWB vind je hier. In verband met corona zijn de ANWB deals helaas ook even niet beschikbaar.

#6 Vanaf een euro of 10,- in de veiling

De twee grote veilingsites van Nederland hebben regelmatig een set van 2 of 4 tickets in de veiling. Als je onze tips over veilingssites volgt, kan dit een interessante optie zijn. Let wel op, als een paar man tegen elkaar opbieden dan komt de prijs al snel hoger uit dan de online korting die Apenheul zelf ook gewoon geeft. Alle dagjes uit van VakantieVeilingen vind je hier. De deals van Ticketveiling vind je hier

#7 Speciale deals met kortingen tot € 15,- per ticket

Heel af en toe is er een topdeal te vinden, waarmee je al voor een euro of € 10 naar de Apenheul kan. Zo was er een actie van Kek Mama waarbij je tickets voor € 10,- kon kopen. Nadeel is dat deze tickets maar op 2 dagen geldig waren en dat ze uiteraard binnen no-time uitverkocht waren. In 2018 was er zelfs een deal voor € 7,50 per ticket via Nu.nl. Uiteraard houden we dit soort deals 24 uur per dag in de gaten en vind je ze direct op onze Apenheul pagina.

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Zo zijn er bijvoorbeeld ook regelmatig kortingsvouchers te koop bij ING. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt die op dit moment te vinden is, ga je snel naar Apenheul pagina.  Al met al lijkt de maximale korting lijkt rond een euro of 15 te liggen. Veel minder dan € 10,- voor een volwassene ticket ga je dus niet betalen. Ook als we de deals uit 2019 erbij pakken, komen we elke keer rond deze bodem uit. Uiteraard kan je het ook eens op de veilingssites proberen. Als je je aan de tips in ons blog houdt, kan je daar misschien nog net een paar euro meer aan korting in de wacht slepen.

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
07 juni 2020
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

De Apenheul staat in de top 5 van meest bekeken parken op Tikata. Reden genoeg om 7 manieren om korting te scoren op een rijtje te zitten. In dit blog lees je hoe je tot € 15,- per ticket kan besparen.