Dolfijn

De beste kortingsacties voor het Dolfinarium in Harderwijk

Matthijs 
Dolfinarium is nog steeds een van de meest populaire uitjes van Nederland. Het park kent een vrij hoge kassaprijs, maar biedt het hele jaar door zelf ook al een flinke korting op die kassaprijs. Net als bij de andere uitjes wordt er aan het eind van het seizoen of juist in het voorseizoen nog eens extra gestunt met de prijs. Wij zetten alle acties van 2018 op een rij, zodat je zelf kan bepalen wat een goede deal is en wanneer je beter even kunt wachten op een betere deal. Dolfinarium is nu even in winterslaap, maar gaat in februari / maart weer open voor het 2019 seizoen.

Wat kost Dolfinarium aan de kassa ? 

Dat is meteen al een lastige vraag. De site geeft zelf prijzen van € 25,- voor een kinderticket en € 27,50 voor een volwassene-ticket. De meeste kortingsacties maken dat verschil niet en gaan uit van een kassaprijs van € 27,50 ongeacht leeftijd. Voor een dagkaart om te parkeren betaal je € 8,50 dus met een gezin van 4 ben je als snel € 113,50 kwijt. Uiteraard hoef je dit bedrag nooit echt te betalen. In dit blog lees je de beste acties van 2018 voor Dolfinarium zodat je een beetje inzicht krijgt in wat een goede deal is en wanneer deze te scoren is.

#1 Air Miles - "gratis" tickets

 • Wat: Als je voldoende Air Miles hebt, zijn je tickets voor Dolfinarium helemaal gratis. Er zijn "Miles only"-deals en Miles & Money deals waarbij je wat minder Air Miles inlegt, maar de rest bijbetaalt. Als je weet dat een gemiddeld gezin 2.500 Air Miles per jaar spaart, ben je dus wel even bezig om tickets voor het hele gezin te sparen. Je kan natuurlijk ook 1 ticket met Air Miles kopen en de rest met onderstaande acties en spaarprogramma's. Zodra het Dolfinarium weer open is, verwachten we deze deal weer bij Air Miles
 • Waar: op de Air Miles website

#2 ANWB - € 10 tot € 14,- korting

 • Wat: Met je ANWB lidmaatschap krijg je  zo'n beetje het hele seizoen € 10,- korting per ticket. Soms loopt de korting op tot € 14,- per ticket!
 • Waar: in de ANWB shop

#3 Voorseizoen tot € 10,- vroegboekkorting

 • Wat: in het voorseizoen hebben sites als Actie van de dag vaak acties met ruim € 10,- korting. 
 • Waar: het voorseizoen is voorbij dus we verwachten deze korting pas begin 2019 weer.

#4 Campina Eurosparen - 50% korting

 • Wat: weer een korting met een spaarprogramma. Zoals we echter eerder in een blog schreven, is het Campina programma wel heel simpel. In bepaalde maanden spaar je tot 50% korting voor je ticket. In het hoogseizoen (Juli-Aug) is de korting 30%
 • Waar: je levert je spaarpunten in in de Campina Spaarshop zodra het Dolfanrium weer open is in 2019

#5 Dolfinarium zelf - € 10 - € 15 korting

 • Wat: Dolfianrium zelf heeft regelmatig een actie met een fikse korting op de kassaprijs. Eigenlijk krijg je altijd wel minimaal € 10,- korting en daar hoef je niets voor te doen. Ook mooi: de 2e kaartje gratis actie die het park elk jaar heeft gedurende een paar weken in de zomer. Makkelijk meegenomen dus
 • Waar: in de online shop van Dolfinarium zelf

#6 Social Deal - € 12,50 korting

 • Wat: in 2017 kwam het Dolfinarium regelmatig voorbij op Social Deal. De prijs was meestal rond de € 15,- een mooie korting van € 12,50 dus en je hoeft er niets voor te doen.
 • Waar: op de site van Social Deal. We verwachten deze aanbeiding in 2018 zeker ook weer

#7 La Cubanita - gratis

 • Wat: in 2017 had La Cubinata een mooie actie: als je voor € 25,- p.p. kwam eten, kreeg je een voucher voor een gratis ticket van een Dierentuin. Daar zat het Dolfinarium ook bij. Een prima deal dus. 
 • Wanneer: de actie liep in oktober 2017. We verwachten dat La Cubanita deze actie in 2018 ook weer herhaalt rond dezelfde periode.

#8 Actiecodes - € 15,- korting

 • Wat: in 2018 waren er diverse actiecodes actief. Zo had je een code van het dolfinarium zelf (Dolfi15) en eentje van Spotta (Dolfi45). In praktijk zorgden deze actiecodes er elke keer voor dat de eindprijs op € 15,- per ticket lag
 • Wanneer: de kortingscodes gelden eigenlijk het hele seizoen. We verwachten ook in 2019 een aantal van dit soort kortingscodes.

#9 AH 2e kaartje gratis - tot 50% korting

 • Wat: elk jaar heeft Albert Heijn de "2e kaartje gratis" actie. Dolfinarium doet ook mee aan die actie. Als je rekening houdt met de (vrij hoge) servicekosten dan betaal je ongeveer € 14,- per ticket. 
 • Waar: de AH 2e kaartje gratis actie van 2018 loopt ten einde. We verwachten echter dat deze actie in de 2e helft van 2019 weer voorbij komt.

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt die op dit moment te vinden is, ga je snel naar onze Dolfinarium pagina. Daar vind je altijd alle actieve deals.

Al met al lijkt de maximale korting voor het Dolfinarium rond een euro of 15 te liggen. Veel minder dan € 12,50 voor een volwassene ticket ga je dus niet betalen. Ook als we de deals uit 2017 erbij pakken, komen we elke keer rond deze bodem uit. Uiteraard kan je het ook eens op de veilingsites proberen. Als je je aan de tips in ons blog houdt, kan je daar misschien nog net een paar euro meer aan korting in de wacht slepen. 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
4 januari 2019
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

Dolfinarium staat elk jaar in de top 50 uitjes van Nederland. Qua kassaprijs vrij duur, maar omdat er altijd wel korting te halen is, wordt een dagje naar Harderwijk goed te betalen. Wij zetten de acties van 2017 op een rij en geven inzicht in wat een goede (en wat een minder goede deal is).