Blijdorp

Hoe je toch met korting naar Blijdorp kan in 2020

Matthijs 
Blijdorp staat non-stop in de top 5 van meest populaire uitjes op Tikata. De mooie dierentuin in Rotterdam staat niet bekend om zijn stuntdeals. Er zijn het hele jaar wel acties en aan het eind van het seizoen wordt er nog wel eens gestunt, maar over het hele jaar heen moet je wel precies weten wanneer je toe moet slaan om te voorkomen dat je met de "online korting" van 1 of 2 euro blijft zitten. 

 Let op: dit blog bevat verouderde informatie. Ga naar ons nieuwe Blijdorp blog voor de meest actuele deals

Wat kost Blijdorp "standaard"

Blijdorp geeft je online € 1,50 korting op de kassaprijs. Die kassaprijs is het hele jaar gelijk en is: € 24,50 voor personen ouder dan twaalf jaar of € 20,- voor kinderen van 3 - 12 jaar. Voor parkeren betaal je € 8,50 dus met een gezin van vier ben je als snel meer dan € 90,- kwijt. Hieronder lees je de zeven beste acties van de afgelopen jaren voor Blijdorp, zodat je een beetje inzicht krijgt in wat een goede deal is en wanneer deze te scoren is.

#1 ANWB tot € 5,- korting

Met je ANWB abonnement krijg je in het voor- en naseizoen een korting van € 5,- per ticket. In de meer populaire periodes verdampt die korting en krijg je dezelfde prijs als onlne bij Blijdorp (1,50 korting per ticket). De tickets koop je in de ANWB shop. Let op: soms zijn er even geen ANWB deals beschikbaar (zeker in corona tijd) Niet getreurd als je dit blog verder leest, vind je vast wel een mooie actie.

#2 Eenmalig acties tot € 13 korting

Gedurende het jaar zijn er flink wat eenmalige acties. Vaak in het voor- of naseizoen. Dan krijg je op geselecteerde dagen enorme kortingen. In 2019 hadden we bijvoorbeeld een actie bij de ticketshop van Albert Heijn met 10 euro korting. Ook waren er acties bij Kek Mama, Veronica en Nu.nl waar je maar € 10,99 per ticket betaalde en dus 13 euro bespaarde. En rond de ZOOmeravonden zijn er vaak deals voor een tientje. Bijvoorbeeld bij de webshop van AD. Tot 1 maart krijg je flink wat korting bij Kruidvat. Wil je zeker weten of er dit soort acties zijn, dan kijk je op onze Blijdorp pagina. (Let op: deze link opent de nieuwe website van Tikata met het meest recente aanbod van tickets voor Blijdorp)

#3 Blijdorp zelf tot € 11,- korting

Af en toe stunt Blijdorp zelf ook met de prijzen. Vooral in het naseizoen. Zo kon je eind 2018 voor € 12,50 naar binnen en ook in 2019 waren er speciale dagen waar de kortingen opliepen tot meer dan een tientje. Mocht er echt helemaal geen acties zijn dan kan je bij Blijdorp zelf uiteraard wel gewoon met de minimale online korting tickets kopen. 

#4 Jumbo dagje uit Actie tot € 15,- korting

We kennen de Jumbo dagje uit actie ondertussen als een echte kortingsknaller. Op bepaalde dagen krijg je maar liefst € 15,- korting per ticket en kan je dus voor een paar euro naar binnen. Een prima deal dus. Omdat je vanaf dit jaar het hele jaar door voor punten kan sparen, is de korting snel gescoord. Alle info en actuele prijzen vind je hier. 

#5 Postcode loterij € 3,50 korting

Als klant van de postcodeloterij krijg je elk jaar een voordeelagenda met kortingsbonnen. In 2019 krijg je € 3,50 korting voor maximaal 4 personen. Lees hier hoe je aan de Postcode Loterij Voordeelagenda komt en welke voordelen er allemaal bijhoren.

#6 Met het OV korting op de trip

We schreven er al eens een blog over, maar als je met de auto naar Blijdorp gaat, ben je niet alleen bijna een tientje kwijt om te parkeren, maar het kost natuurlijk ook gewoon bezine en afschrijving op je auto en dat telt best op. Daarom zou je ook eens kunnen kijken naar de deals van NS inclusief OV. Een kinderticket is goedkoper dan de kassaprijs en een volwassene ticket maar net iets duurder, maar dan reis je dus wel gratis. Deze deal vind je hier. NS verkoopt trouwens (in verband met corona) voorlopig even geen tickets :(

#7 Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. We merken dat er vooraal aan het begin- en eind van het jaar korting te halen is voor Blijdorp. Je kan ook nog eens kijken bij Tiqets.com. Daar betaal je normaal de kassaprijs, maar met de actiecode TIKATQ10 krijg je soms 10% korting op je tickets. Ook voor die tickets geldt dat ze door corona even offline zijn. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt die op dit moment te vinden is, ga je snel naar onze Blijdorp pagina. (Let op: deze link opent de nieuwe website van Tikata met het meest recente aanbod van tickets voor Blijdorp).

Al met al ligt de maximale korting voor Blijdorp rond een euro of 5,- behalve als je spaarpunten hebt of in het voor- of naseizoen gaat. Dan loopt de korting zomaar op naar €15,- per ticket  en ga je voor een paar euro naar binnen. 

 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
6 juni 2020
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

Blijdorp is samen met Wildlands de meest populaire dierentuin in Nederland en op Tikata. De Blijdorp heeft regelmatig kortinkjes maar als je goed kijkt, zijn er gedurende het jaar ook topdeals voor Blijdorp te vinden. Als je deze acties in het achterhoofd houdt, dan kan je in 2020 best een aardige korting scoren op je Blijdorp ticket.