Efteling

Hoe je in april 2019 toch met korting naar de Efteling kan

Matthijs 
De Efteling is niet alleen veruit het best bezochte park in Nederland, ook op Tikata is de Efteling het meest populaire dagje uit. De site MyLittleHapiness schreef er ook al een blog over, maar iedereen weet dat Efteling zeer prijzig is. Toch is er altijd wel korting te regelen. Dankzij onderstaande top 10 scoor je altijd een mooie deal. Sommige deals zijn alleen in het hoogseizoen beschikbaar, andere juist alleen in het voor- of naseizoen, maar deze top 10 met korting geeft je een mooi inzicht in alle acties gedurende een jaar.

Wat kost de Efteling "standaard"

De Efteling geeft zelf altijd € 2,- korting op de kassaprijs. Die kassaprijs verschilt trouwens gedurende het jaar: van 1 juli - 31 augustus loopt het hoogseizoen. De tickets zijn dan € 2,- duurder dan de overige maanden. Voor parkeren betaal je € 10,- dus met een gezin van 4 ben je als snel 4 x € 38 + € 10 = € 152,- kwijt. Gelukkig zijn er zelfs voor de Efteling door het jaar heen kortingsacties. Hieronder lees je de 10 beste acties van 2017 en 2018

#1 De Groupon Duitsland Deal

 • Wanneer: Regelmatig vind je bij de Duitse Groupon tickets voor maar net 30 euro. Ook nu is de deal beschikbaar op Groupon.de. Bestellen is eenvoudig. Kies de optie "Sofort" die werkt precies hetzelfde als iDEAL. Let op: de deal is soms tijdelijk even offline om een dag erna weer online te komen. Zo zijn de "laagseizoen tickets" als een tijdje uitverkocht, maar de hoogseizoen tickets (voor 32,50) zijn er wel nog gewoon.

#2 WinterEfteling met AD.nl

 • Wanneer: zaterdagen in November en december
 • Wat: via de website van het AD kon je tot voor kort voor 4 "lezersdagen' tickets scoren met een prachtige korting. Je betaalde maar € 20,- per ticket
 • Waar: de deal voor 2018 is uiteraard al lang voorbij, maar we verwachten deze actie eind 2019 zeker weer.

#3 De Spaaractie van Albert Heijn

 • Wanneer: Je kon tussen 4 maart t/m 17 maart sparen je voor 10 euro korting
 • Wat: bij elke € 5,- aan boodschappen krijg je een zegel en met 4 zegels krijg je €10,- op een ticket. Je betaalt dus € 30,- (32,- voor tickets in het hoogseizoen). Vorig jaar kreeg je bij elke 10 euro 1 zegel en had je er 5 nodig (dus 50 euro aan boodschappen voor een volle kaart). Dit jaar is de actie nog voordeliger want voor 20,- aan boodschappen is al genoeg voor een volle kaart!
 • Waar: Albert Heijn. Let op: de spaaractie is afgelopen, maar je kan je kaart nog gebruiken tot half juni. Als je op Marktplaats zoekt zijn er best wat volle spaarkaarten te vinden. Handig als je zelf geen kaart meer hebt

#4 In het voor- of naseizoen

 • Wanneer: aan het begin van het jaar geeft Efteling zelf gedurende een paar weken 25% korting op de tickets en eind 2018 kon je bijvoorbeeld bij de Belgische Hema terecht. Dezelfde korting krijg kreeg je tot 1 februari 2019 ook bij de ANWB.
 • Wat: je krijg je 25% korting. Je betaalt dus € 30,- per ticket. .
 • Waar: Efteling website, Belgische HEMA of de ANWB site (de acties voor 2019 zijn afgelopen, maar eind 2019 verwachten we dit soort deels weer)

#5 Deal bij een Engelse ticketsite

 • Wat: In 2018 vonden we bij de Engelse site AttractionTix een Efteling ticket voor £29 - £34. Afhankelijk van de wisselkoers is dat ongeveer € 35,00 per ticket
 • Waar: AttractionTix
 • 2019: Deze deal is op dit moment even niet beschikbaar en is alleen gunstig bij een goede wisselkoers

#6 Skip the Line ticket bij Tiqets

 • Wanneer: het hele jaar door kan je tickets kopen bij Tiqets
 • Wat: de prijs is gelijk aan de online Efteling prijs (€ 38,- per ticket) maar met deze skip te line tickets scan je zelf je telefoon aan de ingang en loop je zo door. De tickets worden ook direct geleverd, je zit dus niet een half uur op een PDF te wachten
 • Waar: Tiqets website

#7 Acties in België 

 • Wat: Als lid van de Belgische gezinsbond kreeg je tot eind januari 2019 € 5,50 korting op je Efteling tickets of 50% korting op je 2e ticket bij de Belgische Flair.
 • Waar: de acties zijn verlopen maar we houden de site van de Gezinsbond in de gaten

#8 als Air Miles spaarder

 • Wanneer: als je Air Miles spaart en genoeg punten hebt, krijg je je ticket gratis.
 • Wat: Ticket voor € 0,- bij voldoende punten. Let wel: een gemiddelde spaarder, spaart ongeveer een jaar voor één ticket.
 • Waar: AirMiles

#9 Klantendagen

 • Wanneer: er zijn diverse dagen in het jaar aangewezen als "klantendag" Efteling geeft nooit zelf aan welke dag en welke klant, maar in het verleden hhebben bedrijven als ANWB en Rabobank een klantendag gehad. Op 30 en 31 maart 2019 was  de RaboBank Klantendag en betaal je maar € 20,- per ticket. Op 23 en 24 maart 2019 was de ANWB klantendagen gepland. Die tickets waren binnen een paar dagen uitverkocht.
 • Wat: als klant krijg je tickets tot 50% korting.

#10 Ticket + verblijf in een hotel

Deals voor losse tickets zijn dus best wel te vinden. Deals met een hotelovernachting zijn er ook en als je die deals doorrekent, zijn die helemaal zo gek nog niet. Recent schreven we hier een apart blog over met een aantal topdeals. Die vind je hier.

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt die op dit moment te vinden is, ga je snel naar onze Efteling pagina. Daar vind je altijd alle actieve deals. Sommige acties zijn zo tijdelijk beschikbaar dat we ze niet opgenomen hebben of zijn onderdeel van een loterij: zo kon je in 2018  je geluk beproeven bij Unox: als je een product kocht en de streepjescode invulde, maakte je kans op gratis tickets!

Naast deze acties, kan je ook proberen om een 2e hands kaartje via Marktplaats of Ticketswap te scoren. Gezien het feit dat mensen regelmatig opgelicht worden, raden we dit niet aan, maar vooral de dagen na de Groupon.de actie zijn er vrij veel tickets voor een mooie prijs te scoren, omdat mensen de tickets massaal opkopen (en zelf dus nog geen € 16,- betaald hebben).

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
1 april 2019
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

De Efteling is veruit het meest populaire uitje in Nederland en op Tikata. De Efteling heeft niet vaak kortingen, maar als je goed kijkt, zijn er in 2017 en 2018 best wat acties geweest. Als je deze acties in het achterhoofd houdt, dan kan je in 2019 best een aardige korting scoren op je Efteling ticket.