Efteling

Hoe je in november 2019 toch met korting naar de Efteling kan

Matthijs 
De Efteling is niet alleen veruit het best bezochte park in Nederland, ook op Tikata is de Efteling het meest populaire dagje uit. Iedereen weet dat Efteling zeer prijzig is. Toch is er altijd wel korting te regelen. Dankzij onderstaande top 10 scoor je altijd een mooie deal. Sommige deals zijn alleen in het hoogseizoen beschikbaar, andere juist alleen in het voor- of naseizoen (De Winter Efteling)  maar deze top 10 met kortingsacties geeft je een mooi inzicht in alle acties gedurende een jaar.

Wat kost de Efteling "standaard"

De Efteling geeft zelf altijd € 2,- korting op de kassaprijs. Die kassaprijs verschilt trouwens gedurende het jaar: van 1 juli - 31 augustus loopt het hoogseizoen en ook de weekenden erna en in bijvoorbeeld de herfstvakantie betaal je de hoofdprijs. De tickets zijn dan € 2,- duurder dan de overige maanden. Voor parkeren betaal je € 12,50 dus met een gezin van 4 ben je als snel 4 x € 40 + € 12,50 = € 172,50 kwijt. Gelukkig zijn er zelfs voor de Efteling door het jaar heen kortingsacties. Vooral nu het einde van het jaar nadert, zijn er af en toe mooie "WinterEfteling" deals te scoren. 

#1 De Groupon Duitsland Deal € 32,50

Wanneer: Tijdens de zomer vind je bij de Duitse Groupon tickets regelmatig voor maar 32,50 euro. De tickets zijn vaak een paar dagen beschikbaar en dan weer een paar dagen offline op Groupon.de. Zo was de deal tot 19 augustus 2019 online dit jaar. Het is de vraag of deze deal in 2019 nog terugkomt of dat we tot 2020 moeten wachten. Als de deal er is, is bestellen eenvoudig. Kies de optie "Sofort" die werkt precies hetzelfde als iDEAL. Zo lang de deal er niet is, kan je het best gewoon tickets kopen bij Efteling zelf.  

#2 WinterEfteling met AD.nl € 20,-

Op zaterdagen in november en december kon je in 2018 via de website van het AD  "lezersdagen' tickets scoren met een prachtige korting. Je betaalde in 2018 maar € 20,- per ticket. De deal voor 2018 is uiteraard al lang voorbij, maar we gaan er van uit dat er in 2019 ook wel weer een deal komt. Als deze deal er echt is, lees je het hier natuurlijk al eerst.

#3 De Spaaractie van Albert Heijn € 32,-

Je kon tussen 4 maart t/m 17 maart 2019 sparen je voor 10 euro korting. Bij elke € 5,- aan boodschappen kreeg je een zegel en met 4 zegels kreeg je €10,- op een ticket. Je betaalt dus € 30,- (32,- voor tickets in het hoogseizoen).  € 20,- aan boodschappen was dus al genoeg voor een volle kaart!. De spaaractie is zde afgelopen jaren één van de beste klappers. We verwachten deze deal in 2020 zeker terug.

#4 In het voor- of naseizoen € 32,-

Aan het begin van het jaar zijn er op verschillende plekken tickets met 20% tot 25% korting te koop. Zo geeft de Efteling zelf gedurende een paar weken 25% korting op de tickets. Dezelfde korting kreeg je tot 1 februari 2019 ook bij de ANWB. In het naseizoen zijn er ook vaak zulk soort deals. Op dit moment loopt er een actie bij ANWB waar je 8 euro korting krijgt. Geen ANWB lid dan koop je gewoon tickets op de Efteling website

#5 Deal bij een Engelse ticketsite € 36,-

Afgelopen jaren vonden we bij de Engelse site AttractionTix een Efteling ticket voor £29 - £34. Afhankelijk van de wisselkoers is dat ongeveer € 35,00 per ticket. Geen enorme korting dus, maar met een mogelijke Brexit en dalende prijs van de pond kan de deal van AttractionTix zomaar interessant worden. Ook bij GetYourGuide.nl (een Engelse aanbieder die sinds koort ook in Nederland verkoopt) en Klook.com zijn tickets te vinden. Meestal betaal je daar de kassaprijs, maar af en toe is er een actiecode beschikbaar waarmee je tot 20% korting krijgt. Ook deze deals vind je op onze Efteling pagina.

#6 Skip the Line ticket bij Tiqets € 38,-

Het hele jaar door kan je tickets kopen bij Tiqets. Dit Amsterdamse bedrijf verkoopt tickets voor een prijs die gelijk is aan de online Efteling prijs (€ 38 tot 40,- per ticket) maar met deze skip te line tickets scan je zelf je telefoon aan de ingang en loop je zo door. De tickets worden ook direct geleverd, je zit dus niet een half uur op een PDF te wachten. Tickets koop je snel via de Tiqets website

#7 Acties in België € 32,-

Voor Belgen zijn er best wat leuke acties te socren. Bijvoorbeeld: als lid van de Belgische gezinsbond krijg je € 4 tot € 6 korting op je Efteling tickets. Je betaalt dus maar € 36,- per ticket. Lees meer over deze actie op de site van de Gezinsbond. Eerder dit jaar was er ook een actie bij de Belgische Kruidvat waar je tot 32,- korting kreeg op 4 tickets! Je betaalde maar € 32,- per ticket (maar moet dan wel 2 actie producten kopen). Deze acties zijn voorbij, maar ook in België is er dus regelmatig korting te halen.

#8 als Air Miles spaarder € 0,-

Je kan al jaren lang Efteling tickets kopen met je Air Miles dus als je Air Miles spaart en genoeg punten hebt, krijg je je ticket "gratis". Omdat je best wat punten moet hebben voor een gratis ticket zijn er ook deals waaar je iets bij bijbetaalt. Let op: een gemiddelde Air Miles spaarder, spaart ongeveer 3500 punten per jaar, dus net niet genoeg voor één ticket. Bekijk alle opties op de website van AirMiles

#9 Klantendagen € 20,-

Er zijn diverse dagen in het jaar aangewezen als "klantendag" Efteling geeft nooit zelf aan welke dag en welke klant, maar in het verleden hebben bedrijven als ANWB en Rabobank een klantendag gehad. Begin 2019 was  de RaboBank Klantendag en betaalde je als Rabo klant maar € 20,- per ticket. Ook in maart 2019 was de ANWB klantendag voor dezelfde prijs. In November 2019 is er een Essent dag waarbij Essent klanten voor twee tientjes naar binnen kunnen. Dit soort tickets zijn binnen een paar dagen uitverkocht. Ook alle klantendagen vind je op onze Efteling pagina.

#10 Ticket + verblijf in een hotel

Deals voor losse tickets zijn dus best wel te vinden. Deals met een hotelovernachting zijn er ook en als je die deals doorrekent, zijn die helemaal zo gek nog niet. Recent schreven we hier een apart blog over met een aantal topdeals. Die vind je hier.

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt die op dit moment te vinden is, ga je snel naar onze Efteling pagina. Daar vind je altijd alle actieve deals. Sommige acties zijn zo tijdelijk beschikbaar dat we ze niet opgenomen hebben of zijn onderdeel van een loterij: zo kan je net als in 2018  je geluk beproeven bij Unox: als je een product koopt en de streepjescode invult, maak je kans op gratis tickets! Ook dat soort deals nemen we op op Tikata. Ook een goed idee: de Tikata app installeren, dan krijg je een bericht als er een nieuwe Efteling deal beschikbaar is.

Naast deze acties, kan je ook proberen om een 2e hands kaartje via Marktplaats of Ticketswap te scoren. Gezien het feit dat mensen regelmatig opgelicht worden, raden we dit niet aan, maar vooral de dagen na de Groupon.de actie zijn er vrij veel tickets voor een mooie prijs te scoren.

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
11 november 2019
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

De Efteling is veruit het meest populaire uitje in Nederland en op Tikata. De Efteling heeft niet vaak kortingen, maar als je goed kijkt, zijn er in 2017, 2018 en 2019 best wat acties geweest. Als je deze acties in het achterhoofd houdt, dan kan je in 2019 best een aardige korting scoren op je Efteling ticket.