Efteling

Hoe je in augustus 2020 toch met korting naar de Efteling kan

Matthijs 
De Efteling is niet alleen veruit het best bezochte park in Nederland, ook op Tikata is de Efteling het meest populaire dagje uit. Iedereen weet dat Efteling vrij prijzig is. Toch is er altijd wel korting te regelen. Dankzij onderstaande top 10 scoor je altijd een mooie deal. Sommige deals zijn alleen in het hoogseizoen beschikbaar, andere juist alleen in het voor- of naseizoen (De Winter Efteling)  maar deze top 10 met kortingsacties geeft je een mooi inzicht in alle acties gedurende een jaar. 

Let Op:

dit blog bevat verouderde informatie. Ga naar ons nieuwe Efteling blog voor de meest actuele deals

Wat kost de Efteling "standaard"

De Efteling geeft zelf altijd € 2,- korting op de kassaprijs. Die kassaprijs verschilt trouwens gedurende het jaar. Sinds februari 2020 zijn er namelijk vier prijzen: rustigste dagen (Fakir), rustige dagen (Elf), gezellig drukke dagen (Draak) en drukke dagen (Reus). De prijzen lopen op tot maar liefst € 45,- per ticket aan de kassa! Voor parkeren betaal je € 12,50 dus met een gezin van 4 ben je aan de kassa dus zomaar 4 x € 45 + € 12,50 kwijt. Dat is bijna € 200,-!. Gelukkig zijn er zelfs voor de Efteling door het jaar heen kortingsacties. Lees snel hoe jij op je tickets bespaart. Ook goed om te weten: sinds begin juni is onze nieuwe site live. Alle deals voor de Efteling vind je vanaf nu op onze nieuwe pagina. 

#1 De Groupon Duitsland Deal € 33,-

Regelmatig koop je bij de Duitse Groupon tickets met een euro of 8 korting. Eerst was de deal er alleen in de zomer, maar in 2020 blijkt de deal opeens op allerlei momenten op te duiken. Zo was de deal bijna heel januari 2020 ook beschikbaar. De tickets zijn vaak een paar dagen beschikbaar en dan weer een paar dagen offline. Zo kreeg je opeens € 12,- korting op je tickets t/m 31 augustus via Groupon.de

Soms is de deal weer offline, maar als ie er is dan is bestellen eenvoudig. Kies de optie "Sofort" die werkt precies hetzelfde als iDEAL.  Het kan dus dat de deal even offline is, dat gebeurde de afgelopen jaren steeds. Een paar dagen later komt de deal dan gewoon weer online.

#2 WinterEfteling met AD.nl € 20,-

In 2018 kon je via de website van het AD  "lezersdagen' tickets scoren met een prachtige korting. Je betaalde maar € 20,- per ticket. Helaas is de deal in 2019 niet voorbij gekomen, maar we gaan er van uit dat deze, eind 2020, zijn opwachting weer maakt.

#3 De Spaaractie van Albert Heijn vanaf € 28,50

Tot 1 maart kon je sparen je voor 12,50 euro korting. Bij elke € 5,- aan boodschappen kreeg je een zegel en met 4 zegels kreeg je €12,50 korting op een ticket. De Fakir kaarten kosten dan nog maar € 28,50 en de "Reus" tickets die alle dagen geldig zijn € 32,50. Omdat bij € 20,- aan boodschappen je kaart al vol is, is dit wederom de klapper van het jaar. Op dit moment heeft AH trouwens wel nog losse tickets voor € 43,- te koop. Dat is net € 2 minder dan de kassaprijs. Beter iets dan niets toch?

#4 In het voor- of naseizoen € 34,-

Aan het begin van het jaar zijn er op verschillende plekken tickets met 20% tot 25% korting te koop. Zo geeft de Efteling zelf gedurende een paar weken 25% korting op de tickets. Dezelfde korting kreeg je begin 2019 ook bij de ANWB. In het naseizoen zijn er ook vaak zulk soort deals. bij ANWB krijg je soms dus 25% korting. Geen ANWB lid dan koop je gewoon tickets op de Efteling website

#5 Deals bij een Engelse ticketsites € 40,-

Afgelopen jaren vonden we bij de Engelse site AttractionTix een Efteling ticket voor £36. Afhankelijk van de wisselkoers is dat ongeveer € 40,00 per ticket. Geen enorme korting dus, maar met een mogelijke Brexit en dalende prijs van de pond kan de deal van AttractionTix zomaar interessant worden. Ook bij GetYourGuide.nl (een Engelse aanbieder die sinds kort ook in Nederland verkoopt) en Klook.com zijn tickets te vinden. Meestal betaal je daar de kassaprijs, maar af en toe is er een actiecode beschikbaar waarmee je tot 20% korting krijgt. Ook deze deals vind je op onze nieuwe Efteling pagina.

#6 Skip the Line ticket bij Tiqets

Het hele jaar door kan je tickets kopen bij Tiqets. Dit Amsterdamse bedrijf verkoopt tickets voor een prijs die gelijk is aan de online Efteling prijs maar met deze skip te line tickets scan je zelf je telefoon aan de ingang en loop je zo door. De tickets worden ook direct geleverd, je zit dus niet een half uur op een PDF te wachten. Tickets koop je snel via de Tiqets website 

#7 Acties in België vanaf € 35,-

Voor Belgen zijn er best wat leuke acties te socren. Bijvoorbeeld: als lid van de Belgische gezinsbond krijg je € 4 tot € 6 korting op je Efteling tickets. Je betaalt dus maar € 35,- per Fakir ticket. Lees meer over deze actie op de site van de Gezinsbond. Eind 2019 was er ook een actie bij de Belgische Kruidvat waar je tot 32,- korting kreeg op 4 tickets! Je betaalde maar € 32,- per ticket (maar moest dan wel 2 actie producten kopen). Deze acties zijn voorbij, maar ook in België is er dus regelmatig korting te halen.

#8 als Air Miles spaarder € 13,-

Je kan al jaren lang Efteling tickets kopen met je Air Miles dus als je Air Miles spaart en genoeg punten hebt, krijg je je ticket bijna gratis. Omdat je best wat punten moet hebben voor de tickets van  13,- zijn er ook deals waaar je iets meer bij bijbetaalt. Let op: een gemiddelde Air Miles spaarder, spaart ongeveer 3500 punten per jaar, dus net niet genoeg voor één ticket met maximale korting. Let op: in verband met alle ontwikkelingen rond het coronavirus en de beperkte beschikbaarheid van tickets, zijn er even geen Air Miles tickets te scoren.

#9 Klantendagen € 21,-

Er zijn diverse dagen in het jaar aangewezen als "klantendag" Efteling geeft nooit zelf aan welke dag en welke klant, maar in het verleden hebben bedrijven als ANWB, KRO-NCRV, Essent en Rabobank een klantendag gehad. Op die dagen kunnen klanten voor 2 tientjes naar binnen. Zo kon je als Etos klant op 25 of 26 januari voor 21 euro naar binnen Dit soort tickets zijn binnen een paar dagen uitverkocht. Op 7 en 8 maart was de dag voor KRO en op 21 en 22 maart die van Rabobank. En in novemebr en december zijn de klantendagen van ANWB. Ook alle klantendagen vind je op onze Efteling pagina.

#10 Ticket + verblijf in een hotel

Deals voor losse tickets zijn dus best wel te vinden. Deals met een hotelovernachting zijn er ook en als je die deals doorrekent, zijn die helemaal zo gek nog niet. Recent schreven we hier een apart blog over met een aantal topdeals. Die vind je hier.

Zijn dit echt de beste deals?

Bovenstaande lijst is een momentopname. Om zeker te weten dat je de beste deal te pakken hebt die op dit moment te vinden is, ga je snel naar onze Efteling pagina. Op de nieuwe site vind je altijd alle actieve deals. Sommige acties zijn zo tijdelijk beschikbaar dat we ze niet opgenomen hebben of zijn onderdeel van een loterij: zo kon je net als in 2019  je geluk beproeven bij Unox: als je een product koopt en de streepjescode invulde maakte je kans op gratis tickets! Ook dat soort deals nemen we op op Tikata. 

Naast deze acties, kan je ook proberen om een 2e hands kaartje via Marktplaats of Ticketswap te scoren. Gezien het feit dat mensen regelmatig opgelicht worden, raden we dit niet aan, maar vooral de dagen na de Groupon.de actie zijn er vrij veel tickets voor een mooie prijs te scoren.

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
3 augustus 2020
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

De Efteling is veruit het meest populaire uitje in Nederland en op Tikata. De Efteling heeft niet vaak kortingen, maar als je goed kijkt, zijn er in de afgelopen jaren best wat acties geweest. Als je deze acties in het achterhoofd houdt, dan kan je in 2020 best een aardige korting scoren op je Efteling ticket.