Waarom Tikata?

Tikata is bedacht door Matthijs Poelmans. Begin 2016 wilde hij met zijn familie een dagje naar Sea Life. Het begon met een zoektocht naar de beste deal op internet. Al snel raakte Matthijs de weg kwijt in een woud van kortingsvouchers, spaarprogramma's met muntjes, aanbiedingen en websites die beweerden de beste deals aan te bieden. Na een middag zoek- en puzzelwerk bleek dat er meer dan 25 verschillende tickets in omloop waren. Elk met hun eigen voorwaarden, korting en geldigheid.

Het werd een flinke klus om met al deze informatie te berekenen wat nou echt de beste deal was om met het gezin naar Sea Life te gaan. Pas na uren puzzelen kwam de conclusie: de beste deal bestond uit een combinatie van online tickets en een en spaarprogramma's. Dat moest makkelijker kunnen!

De korting ligt op straat!

Elke aanbieder van kortingsvouchers of goedkope tickets wil graag dat jij al je tickets bij hen koopt. In de praktijk blijkt echter dat het voordelig is om te "shoppen". Voor een groep van vier mensen kan het een stuk voordeliger zijn om je ene ticket met Air Miles te kopen, een online kaartje met korting te kopen en een "duo"-kaartje via weer een andere website te kopen. Het is even wat werk, maar in de praktijk kan het op een dagje pretpark tientallen euro's schelen. Voor grotere groepen, loopt de korting ten opzichte van de kassaprijs vaak op tot boven de 100 euro!

Tikata.nl is geboren

Het idee achter Tikata.nl is simpel:

  • We geven je een lijst met alle mogelijke tickets die er in omloop zijn. Niet een beperkt lijstje waar je zelf maar moet uitzoeken wanneer ze geldig zijn en wat de korting precies is, maar alle tickets die we kennen: met kortingsvoucher, online tickets, met spaarprogramma's en met jaarabonnementen. Alles
  • Daarnaast proberen we het je nog makkelijker te maken door een calculator aan te bieden. Je geeft aan met wie je gaat en wij berekenen wat voor jou de beste deal is. We houden in die berekening rekening met alle informatie die van belang is: is het ticket geldig op de dag dat je wil gaan, zit er een maximum aan het aantal tickets wat je mag kopen en bovenal: wat is de goedkoopste combinatie van tickets voor jouw groep
  • Let op: als je een account aanmaakt dan gaat die berekening nog sneller (we vullen een aantal gegevens al voor je in) en houden we ook rekening met eventuele bonnetjes en spaarprogramma's. 

We zijn met 3 man, maar kunnen jouw hulp goed gebruiken

Alle andere kortingssites verdienen geld door jou door te linken naar een pagina waar je tickets kan kopen. Die tickets staan ook op Tikata, maar ook de deals die geen commissie opleveren nemen we op. Op dit moment kost Tikata een hoop tijd (en geld): om alle deals bij te houden, de hosting van de website en de bouw van de website, het versturen van nieuwsbrieven en blogs etc. Daar werken we dagelijks met 3 man aan, maar met jullie hulp wordt het nog veel beter: laat het ons weten als je foutjes ziet of als je een geweldige deal hebt gevonden die nog niet op Tikata staat. Wij proberen de foutjes er zo snel mogelijk uit te halen en de nieuwe deals te plaatsen. Mocht je op een andere manier kunnen helpen dan horen we dat uiteraard ook graag. Voor een samenwerking en meer facts over Tikata verwijzen we naar onze samenwerken-pagina.

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
januari 2020
Leestijd
7 minuten
 

Samenvatting

Tikata is ontstaan uit een persoonlijke frustratie: het kostte me een paar uur om op zoek te gaan naar de beste kortingsactie. Dat moest makkelijker kunnen, dus bedacht ik in 2016 een briljant plan dat sinds juni 2017 voor iedereen beschikbaar is: met deze site bespaar je tijd en vooral veel geld op jouw favoriete dagje uit.