Tips

Een kaartje 2e hands kopen. Is dat een goed idee? 

Matthijs
In principe zijn er voor alle pretparken en dierentuinen wel mooie deals te scoren bij de officiele verkooppunten. Het kopen van een 2e hands kaartje is daarom niet echt nodig en zoals uit de vele verhalen op internet blijkt, is het kopen van een 2e hands ticket ook niet zonder gevaren: regelmatig worden er nepkaartjes verkocht of worden de kaartjes helemaal niet geleverd. Moet je dan maar helemaal geen 2e hands kaartjes kopen? 

Waar moet je op letten ?

Eigenlijk gelden de regels die altijd gelden voor het kopen van dingen op internet:

  • Neem contact op met de verkoper. Is het verhaal waarom hij van de kaarten af wil logisch?
  • Check de naam en het rekeningnummer via Google. De grote oplichters heb je er snel uitgefilterd
  • Check de naam en het rekeningnummer op de site van de politie
  • Haal de kaartjes persoonlijk op 
  • Controleer of het adres dat op de kaartjes staat, overeen komt met waar de persoon zegt te wonen
  • Koop via een betrouwbare site. Op deze site vind je een lijst met sites waar kaartjes 2e hands worden verhandeld

Zijn 2e hands tickets echt goedkoper ?

De tickets die worden aangeboden zijn vaak gekocht op het moment dat er een hele goed deal was. Als voorbeeld: in 2017 was er een deal bij Groupon Duitsland waar je voor € 15,75 tickets kon kopen. Er zijn best wat mensen die dan zoveel mogelijk mensen die zoveel mogelijk tickets kopen en ze vervolgens voor net iets meer te koop zetten. Na de Groupon actie waren er opeens flink wat tickets te vinden voor € 20 - € 22,50. Die prijs is natuurlijk mooi als je kijkt naar de kassaprijs van (toen) € 37,50. Kortom: het kan zeker de moeite waard zijn. We raden je altijd aan om eerst via Tikata te kijken wat de beste actuele deal is, zodat je weet wat je ongeveer voor een 2e hands kaart moet betalen.

Onze tip: Ticketswap

Je kan natuurlijk tickets kopen via Marktplaats of Facebook, maar we raden je sterk aan om gebruik te maken van Ticketswap. Waarom? Het is een grote betrouwbare site die, voor zover mogelijk, een controle doet op alle tickets die worden aangeboden. Ook checken ze de verkoper. Als je dus een 2e hands ticket wil kopen en je durft de gok aan dan zouden we het daar doen. 

Op dit moment worden er bijvoorbeeld 2 tickets voor de Efteling aangeboden voor € 23,10 per stuk 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
19 februari 2018
Leestijd
6 minuten
 

Samenvatting

Soms kan het voordelig zijn om een 2e hands ticket te kopen. Er kleven een hoop gevaren van oplichting aan, maar met bovenstaande tips wordt de kans dat jij net bij de verkeerde persoon koopt iets kleiner.