Nieuws

Deze parken openen in 2018 nieuwe attracties

Matthijs 
Heel leuk al die kortingsacties en vroegboek-kortingen, maar als je een park al 10 keer gezien hebt dan heb je waarschijnlijk geen zin om dit jaar voor de 11e keer te gaan (uitzonderingen daargelaten) zelf al is de prijs heel laag. Gelukkig blijven de Nederlandse en Belgische parken elk jaar vernieuwen en hebben een aantal van de uitjes op Tikata ook in 2018 een hoop nieuws te bieden. 

Toverland- nieuwe themazone (zomer 2018)

Het attractiepark in Limburg gaat in 2018 enorm uitbreiden met een nieuw themagebied. Door deze uitbreiding wordt het park plotsklaps 50% groter. Het themagebied Avalon is geinspireerd door Keltische Legendes. De beroemde Tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het zwaard Excalibur staan centraal. Het gebied bevat straks in ieder geval 1 wing coaster (Fēnix) en een boatride (Merlin's Quest). De kosten van dit alles? 30 miljoen euro. Die moet natuurlijk terugverdiend worden, maar ondanks dat zijn er altijd kaartjes met korting te vinden op onze Toverland pagina<

Wildlands Emmen- nieuwe achtbaan (voorjaar 2018) 

De dierentuin van Emmen opent in het voorjaar van 2018 een Family Duel Boomerang Coaster. Dat is een hele mond vol voor een rit in een mijnkarretje op 20meter hoogte :) Wildands gaat met deze nieuwe attractie verder dan veel andere dierentuinen door een mooie connectie te maken met de wondere wereld van attractieparken. Kaartjes met korting vind je uiteraard op onze Wildlands pagina 

Walibi Belgium - nieuwe achtbaan en waterspeelplaats 

Ook Walibi Belgie breidt in 2018 flink uit. Naast een family coaster (Challenge of Tutankhamon) wordt een enorme kinderzonen aan Aqualibi toegevoegd speciaal voor kinderen zonder zwemervaring. Met dit nieuwe gebied komt er nog eens 700m2 bij de 6300m2 die het zwembad al groot is. Walibi Belgium en Aqualibi zijn op dit moment nog gesloten,maar hou de Walibi Belgium pagina en de Aqualibi pagina in de gaten voor de beste deals.

Drouwenerzand - nieuwe slinger (maart 2018)

Niet alleen de grote parken geven geld uit ook een park als Drouwenerzand tast in de buidel en plaatst in 2018 een "Freak out" (slinger in de volksmond). Ook DippieDoe in best plaats in 2018 maar liest 7 nieuwe attracties waaronder een achtbaan. Ben je op zoek naar de beste deal? Hou dan de pagina van Drouwenerzand en DippieDoe in de gaten. Beiden gaan in maart weer open en zullen dan ongetwijfeld met mooie deals stunten.

2019 en verder

Ook na 2018 staat er genoeg op de planning om naar uit te kijken. Zo komt er een uitbreiding voor Madurodam, krijgt de Efteling er een flink nieuw gebied, zijn er geruchten over een nieuwe attractie in Walibi Holland in 2019 en komt er in Slagharen in 2020 ook een grote verbouwing aan. 

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
27 januari 2018
Leestijd
10 minuten
 

Samenvatting

We klagen af en toe wel eens over de hoge prijzen voor pretparken en dierentuinen, maar als je goed kijkt, krijg je daar ook best veel terug. De meeste parken in Nederland investeren ook in 2018 fors in nieuwe uitjes. In dit blog lees je wat we in 2018 allemaal kunnen verwachten.